UgensErhverv.dk

Øget indsats mod tyverier

Ny teknik indføres i forsøg på at mindske tyverier og svind i byggemarkeder.

28-05-2008

Ny teknik indføres i forsøg på at mindske tyverier og svind i byggemarkeder.Home Depot foretager netop i denne tid en større investering i bestræbelserne på at mindske tyverier og svind i de knap 1600 byggemarkeder i Nordamerika.

Den store kæde har således indledt installationen af digital videoovervågningsteknologi. Det nye system giver mulighed for langt større overvågningskapacitet, end det er muligt med den teknologi, som hidtil har været anvendt. Der skal installeres omkring 40.000 videokameraer i byggemarkederne.

Ledelsen i Home Depot har en forventning om, at den nye teknologi vil være medvirkende til, at tyverier og svind i byggemarkederne bliver reduceret.

- Vi får nu konstant videoovervågning af alle byggemarkeder. Vi er overbeviste om, at det nye system vil medvirke til, at trenden med færre tab som følge af tyverier, svind m.v. fortsætter. Vi tror således på, at systemet virker forebyggende. Samtidig vil det fremover være hurtigere at fremskaffe beviser, når politiet skal foretage undersøgelser, siger Troy Rice fra ledelsen i Home Depot.

Med den nye digitale teknologi kan billeder fra adskillige kameraer blive oplagret på computere. Hvis et tyveri bliver registreret, og politiet ønsker at se, hvad der er foregået i byggemarkedet i dagens løb, kan det pågældende byggemarked med det samme sende en mail eller diskette. Billederne vil samtidig være langt mere ’skarpe’ end hidtil, hvor der har været problemer med klart at identificere personer på et billede.

En del detailforretninger i USA anvender allerede digitalt videoovervågningsudstyr, men Home Depot er den første kæde, der vil anvende et standardiseret system i så mange forretninger. Det menes, at systemet er installeret i alle forretninger inden årets udgang.

-jhan


Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister