UgensErhverv.dk

Akut behov for kapital

Indkøbscentre og kontorlokaler tærer hårdt på økonomien i byggeudviklingskoncern.

28-05-2008

Indkøbscentre og kontorlokaler tærer hårdt på økonomien i byggeudviklingskoncern.En af landets store byggeudviklingskoncerner synes i denne tid at være i et akut behov for kapital.

Det er TK Development, der efter en række år med succes er kommet i økonomiske vanskeligheder og nu synes direkte truet af betalingsstandsning.

På få år er omsætningen ellers blevet tredoblet til over tre milliarder kroner, men et presset marked for indkøbscentre og kontorlokaler tærer hårdt på økonomien. De største projekter betales først ved aflevering. Desuden er interessen for at investere i Øst- og Centraleuropa, hvor koncernen flittigt har bygget, faldet markant.

Netop nu kræver leverandører, at TK Development betaler kontant eller stiller bankgaranti.

Bankgælden er vokset til 4,3 milliarder kroner, mens leverandørgælden skulle være faldet til omkring 1,2 milliarder kroner.

Resultatforventningerne for 2003/04 er nedjusteret fra et overskud på 100 mio. kr. til et underskud på 100 mio. kr.

En enkelt ejendomshandel kan hjælpe på likviditeten, idet TK har underskrevet en aftale med Commerz Grundbesitz Investmentgesellschaft om køb for 1,5 milliard kr. af TK´s halvdel i megacentret Field´s i Ørestaden. Denne handel er betinget af, at 80% af Field´s bliver udlejet - netop nu er der indgået lejekontrakter for 75 procents vedkommende.

jh

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister