UgensErhverv.dk

Krydsfiner mærket efter nye EU-regler

Schauman Wood har opnået rettighed til at anvende CE-mærkning af WISA Spruce konstruktionskrydsfiner.

28-05-2008

Schauman Wood har opnået rettighed til at anvende CE-mærkning af WISA Spruce konstruktionskrydsfiner.Fra den 1. april 2004 indføres der obligatorisk CE-mærkning, og formentlig som den første i Europa har den store koncern Schauman Wood allerede nu opnået rettighed til at anvende den nye mærkning af WISA Spruce konstruktionskrydsfiner. I Danmark markedsføres denne krydsfiner af ANCO Wood.

- Det er med henblik på at fjerne tekniske handelsbarrierer inden for byggematerialer og sikre et åbent europæisk marked, at CE-mærkningen indføres. De enkelte landes nationale krav vil således blive erstattet af ensartede krav gældende for hele EU-området, oplyser direktør Anders Jensen, ANCO Wood.

For Danmark betyder det fra den 1. april næste år, at de hidtidige MK godkendelser for konstruktionskrydsfiner bortfalder for at blive afløst af CE-mærkning.

De første leverancer af WISA Spruce med den nye CE-mærkning forlod allerede fabrikken i begyndelsen af juli, og siden da har alle leveringer været mærket med fremtidens godkendelse.

Ifølge Anders Jensen vil de øvrige WISA krydsfinerprodukter fra ultimo september d.å. være mærket i overensstemmelse med de nye regler.

Schauman Wood er en del af UPM-Kymmene, en af verdens største skovindustrier, og blandt de førende i forskning og produktudvikling.

Bestræbelserne på at harmonisere ensartethed i byggematerialer, som indgår i bærende konstruktioner, omfatter også styrkesorteret træ, som ventes at indgå i CE-mærkningen fra 2005.

-jhan
De første leverancer med den nye mærkning forlader her fabrikken.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister