UgensErhverv.dk

Frækt indbrud i trælast

Gulve og vinduer stjålet i Svendborg fundet på Sjælland.

28-05-2008

Gulve og vinduer stjålet i Svendborg fundet på Sjælland.

Et usædvanligt frækt indbrud fandt sted tidligt lørdag morgen 3. august hos Jens Schultz Byggematerialer på Odensevej i Svendborg.

Tyvene havde brækket et vindue op og kravlet under detektoren, så alarmen ikke gik i gang, for at få fat i samtlige nøgler, herunder nøgler til to lastbiler. De havde taget fire trucks og på lageret flyttet en række varer for at komme frem til parketgulve og Velux-vinduer, som var det eneste, de var interesseret i. Herefter blev de to lastbiler fyldt med byggematerialerne.

Lørdag kl. 8.15 opdagede en ansat, at porten til lageret stod åben, og at der havde været indbrud, hvilket blev meldt i radioen og i samtlige fynske taxaer. Det var faktisk i en taxa, at Jens Schultz selv hørte om det.

En murer fra Svendborg, der skulle spille fodbold i Næstved, undrede sig over, at to af Jens Schultz Byggematerialers lastbiler stod ved Korsør og oplyste forretningen om det, hvorefter de tomme lastbiler blev hentet. Køreskiven på den ene lastbil var stadig intakt, så det kunne fastslås, at tyvene var kørt fra Svendborg kl. 7.30.

Søndag fik Slagelse politi et anonymt tip om, at der lå en masse gulve og vinduer i en container ved en hundekennel, og det viste sig, at de stammede fra Svendborg-forretningen, som sendte en lastbil af sted for at hente materialerne.

Samtidig lykkedes det hurtigt for politiet på Sjælland at anholde en række personer i forbindelse med indbruddet. Foreløbig er ni personer tilbageholdt.

- Vi har vist fået de fleste af materialerne tilbage igen, og nu må vi se, om noget undervejs er blevet beskadiget. På den måde, som indbruddet er foregået på, må nogen med lokalkendskab have været med. Samtidig har de helt nøjagtig vidst, hvad de ville have, eftersom mange varer var flyttet, for at de kunne komme frem til gulve og vinduer, siger Jens Schultz.

jhan.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder