UgensErhverv.dk

En miljørigtig og strømlinet skydedør

Nye produktionsmetoder gør, at det er muligt at udelade den miljøskadelige vakuumimprægnering af kernetræet.

28-05-2008

Nye produktionsmetoder gør, at det er muligt at udelade den miljøskadelige vakuumimprægnering af kernetræet.

En ny, særdeles strømlinet skydedør udført i træ, aluminium og mahogni - skabt med henblik på maksimalt lysindfald i en enkel konstruktion med et stramt tidstypisk design - er bl.a. ideel til nybyggeri.

Det er vinduesfabrikken IdealCombi, der lancerer skydedøren i CombiFutura-familien.
Det øgede fokus på naturligt lys, ventilation, funktionalitet og energiforbrug er tilgodeset, ligesom døren lever op til de stadig stigende krav til indeklimaet, og det gælder både ved nybyggeri og naturligvis også ved renovering af eksisterende byggeri.

- Traditionelt bliver store glasflader forbundet med dårlig varmeøkonomi og risiko for ubehageligt kuldenedfald, men sammen med vore standard lavenergi klasse A glas er dette problem fjernet, oplyser Dorthe Leander, IdealCombi.

Skydedøren har således et særdeles lavt varmetab trods dens dimensioner – en maksimum bredde på 4200 mm, hvoraf den kørende del kan udgøre helt op til 1600 mm, og en højde på 2400 mm (U-værdien: 1,58 ved b/2400 gange h/2150).

Skydedøren har en udvendigt kørende ramme og optager derfor ikke plads indvendigt, hvilket er en stor fordel i mindre lokaler.

Det originale tætningsplan er placeret, så det er bedst muligt beskyttet mod vejr, vind, fugt og den nedbrydende forurening. Alligevel er fabrikken i stand til at sætte helt op til tre tætningsbånd i to tætningsplan, såfremt det ønskes.

Smedegaard og Weiss står bag design og ergonomi i de nyudviklede greb, som er udført i en kombination af stål og termoplastisk overfladebelægning af materialet POM. Det giver stor brudstyrke, god betjeningskomfort, ingen kondensdannelse og en god funktion.

- Det er et kvart århundredes håndværksmæssig og teknisk erfaring med produktion af vinduer og døre, som danner grundlag for udviklingen af produktfamilierne, hvor produkterne er gennemtænkt ned til mindste detalje, også rent miljømæssigt.

Som en af de ganske få vindues- og dørproducenter i Danmark er IdealCombi holdt op med at vakuumimprægnere kernetræet. En af fabrikkens nye produktionsmetoder gør, at man kan udelade den miljøskadelige vakuumimprægnering og i stedet behandle træet effektivt mod råd og svamp med en fungicidholdig flowcoat og samtidig beskytte miljøet. Sammen med den udvendige pulverlakerede klimaskærm i aluminium skulle man være sikret en særdeles lang holdbarhed med et absolut minimalt krav til vedligeholdelse.

-jhan


Den nye skydedør har kun været kort tid i produktion, men har fået en flyvende start og benyttes allerede i flere nybyggerier.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder