UgensErhverv.dk

Træplejeprodukt helt uden organiske opløsningsmidler

28-05-2008

I dag findes talrige produkter til pleje og vedligeholdelse af træhavemøbler, og adskillige af disse indeholder høje koncentrationer af organiske opløsningsmidler som f.eks. terpentin samt tilsætning af syntetiske fungicider og tencider.

- Mange forbrugere har længe eftersøgt miljøvenlige, men samtidig effektive produkter, og derfor har vi udviklet en ny serie af kompromisløse produkter, hvor der ikke er tilsat organiske opløsningsmidler, syntetiske fungicider og tencider, fortæller Brian Gram Johansen, Magdalenas Naturprodukter, Slagslunde.

Serien, der ganske enkelt hedder Magdalenas Naturprodukter, består af en koncentreret grundrens til brug for klargøringen, en havemøbelolie til beskyttelse og en biosæbe til den daglige rengøring. Produkterne kan benyttes ved pleje og vedligeholdelse af alle træsorter – teak, nyatoh, fyr m.v.

Sæben, der er let biologisk nedbrydelig, fjerner alger, gammel olie, sod og misfarvninger. Den er fremstillet af vegetabilske olier og tilsat blødt vand.

Havemøbelolien indeholder omkring 95% koldpresset jomfrulinolie og fem procent andre naturlige ingredienser. Koldpresset linolie indeholder ikke fra naturens side aktivstoffer mod blåsplint og svamp. Der kan gro eksempelvis blåsplint oven på en træoverflade, der er behandlet med linolie uden indhold af svampemodvirkende aktivstoffer. Den nye havemøbelolie er ikke tilsat syntetiske aktivstoffer, men er derimod tilsat en aktiv svampehæmmende naturlig olie.

Biosæben er fremstillet af vegetabilske olier tilsat blødt vand. Den er hverken tilsat parfume, farvestoffer eller syntetiske tilsætningsstoffer. Den benyttes til lettere rengøring af træhavemøbler og fjerner lettere tilsmudsning.

- Produkter produceret på basis af naturlige ingredienser giver ikke automatisk en tilfredsstillende beskyttelse og pleje af havemøbler. En grundig information og vejledning omkring eksempelvis produktets indhold og behandling er således vigtige forudsætninger for at opnå et godt resultat, og vi gør derfor meget ud af at formidle information om egne produkter og beslægtede emneområder, oplyser Brian Gram Johansen.

-jhan.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder