UgensErhverv.dk

Hurtigere montage

Få elementer i nyt montagesystem til isolering af hal- og lagerbyggerier.

28-05-2008

Få elementer i nyt montagesystem til isolering af hal- og lagerbyggerier.


Effektivitet, tid og pris er nøglebegreber i byggebranchen, og der stilles hele tiden nye krav til, at byggerier skal kunne rejses hurtigere end hidtil.

Det er baggrunden for udviklingen af et montagesystem til isolering af hal- og lagerbyggerier. Det er Rockwool, der lancerer Rock Profilsystem, som det kaldes.

Det er nyt på det danske marked, men i Tyskland og Holland står allerede over en million kvadratmeter byggeri med systemet. Det består af meget få elementer, hvilket sikrer hurtigere montage og holdbar isolering uden kuldebroer.

Et af de første steder i Danmark, hvor det er blevet benyttet, er på en ny tømmerskole i Kolding. Det er et mindre halbyggeri på 600 m2, hvor hele facaden blev isoleret i én enkelt arbejdsgang.

- Kernen i systemet består af en dobbelt isoleringsbatt, hvor den bløde del stoppes ind i en stålkonstruktion, og den hårde del af batt’en er falset, så de yderste stålprofiler falder på plads af sig selv og danner både afstands- og vindliste, oplyser projektchef Kurt Kidholm, TC Entreprise, Vejen, der har tænkt sig at indtænke systemet i fremtidige licitationer.

Han mener, at systemet er perfekt til hal- og lagerbyggerier. Ved den nye tømmerskole fungerede alt, som det skulle.

- Det er nemt at arbejde med og væsentligt hurtigere at sætte op end de hidtidige løsninger, hvor man skal arbejde med langt flere lag.

Kassetter af aluminium fastgøres på den bærende konstruktion. Kassetterne isoleres med Rockwool Profilbatts, hvorefter yderbeklædningen sættes på og fastgøres med særlige Rock Profilskruer.

Det er patenterede, specialfremstillede afstandsskruer, som gør forboring overflødig. De er korrosionsfri med UV-beskyttet nylonhoved og findes i mange farver. Brandklassifikation er BS 60.

Systemet er det seneste eksempel på, at virksomheden hele tiden udvikler sig. I højere og højere grad leveres hele isoleringsløsninger, hvor kundens behov tænkes ind i alle arbejdsprocesser omkring selve isoleringen.

- Vi udvikler til stadighed vore produkter og forsøger at give kunderne isolering, der er nyskabende og helt i top. Med det nye system kan arbejdet næsten ikke blive lettere, mener salgschef Thomas Bøg-Jeppesen.

-jhanDet nye system består af få elementer, der i én og samme arbejdsgang giver et hurtigt og holdbart resultat uden kuldebroer.

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

To landsbyer i Hedensted har fået godkendt fjernvarmeløsninger baseret på termonet efter bestemmelserne i varmeforsyningsloven. Det betyder, at de to landsbyer nu kan igangsætte processen med at søge billig finansiering til anlæggene