UgensErhverv.dk

Anhugning en alvorlig sag

Nye ulykker i forbindelse med anhugning i bygge- og anlægsbranchen.

28-05-2008

Nye ulykker i forbindelse med anhugning i bygge- og anlægsbranchen.

120 straks-påbud, 144 påbud og 12 potentielle retssager var resultatet, da Arbejdstilsynet havde en indsats rettet mod anhugning i bygge- og anlægsbranchen.

Anhugning er arbejde med at løfte tunge genstande som f.eks. betonelementer. Anhugning er med andre ord processen, hvor man fastsætter eller fjerner løftegrejet på den byrde, som skal løftes.

Arbejdstilsynet nåede under indsatsen at besøge 1140 virksomheder, og de steder, hvor der var kranarbejde i gang, var virksomhederne velforberedte på besøget. Der harda også været en stor informationsindsats i branchen i forbindelse med Arbejdstilsynets indsats.

To alvorlige ulykker med anhugning umiddelbart efter indsatsen understreger dog tydeligt, at der er behov for atskærpe sikkerheden i forbindelse med anhugning, siger Arbejdstilsynets direktør, Jens Jensen.

Den ene ulykke skete i Vestsjællands Amt, hvor en stor kran væltede, uden at der skete personskader. Til gengæld kom en ansat slemt til skade ved den anden ulykke i København, hvor et læs støbeplader, som blev løftet højt op på gafler, faldt ned og ramte manden.

Arbejdstilsynets indsats viste også, at der fortsat er problemer med certifikater, da mange kranførere enten ikke har et certifikat eller har en forkert type. Herudover blev der givet flest anmærkninger i forbindelse med løftegrejet, som i mange tilfælde ikke er vedligeholdt, afprøvet eller mærket forkert.

Derimod kunne tilsynet med tilfredshed notere, at de ansatte bruger hjelme de fleste steder.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder