UgensErhverv.dk

Praktisk undervisningsviden

Store forventninger til samarbejdsaftale mellem uddannelsesinstitutionen Vitus Bering og vindueskoncernen Velfac.

28-05-2008

Af journalist Jørgen Hansen

- Vore elever og studerende er ikke opmærksomme på spændvidden i vindueskoncernen. De ved bare, at ’det er noget med vinduer’. Ofte gør de sig ikke klart, at der ligger spændende job indenfor bl.a. produktion, forskning, salg og udvikling.

Prorektor Gunnar Eriksen, Vitus Bering – Center for Videregående Uddannelse i Horsens glæder sig af flere grunde over en ny samarbejdsaftale, som uddannelsesinstitutionen har indgået med vindueskoncernen Velfac, Ringkøbing, der indgår i VKR Gruppen sammen med bl.a. VELUX.

- Med aftalen kan vore byggerettede uddannelser få helt up to date undervisningsviden om eksempelvis ’solvægge’, solabsorberende glas, der kan generere varm luft til at blive cirkuleret rundt i en bygning. Den teoretiske side af undervisningen bliver således suppleret med praktiske, ’virkelige’ elementer.

Direktionssekretær Helle Friberg, Velfac, håber meget, koncernen med samarbejdet kan bidrage til at supplere den teoretiske side af undervisningen med et praktisk element.

- Det kan forhåbentlig give de studerende et mere nuanceret billede af dagligdagen i byggebranchen, siger hun.

Også Jens Winther, direktør i Velfac, venter sig meget af aftalen.

- Blandt de fordele, vi får, er muligheden for at etablere kontakt til institutionens elever og studerende. Gennem blandt andet praktikpladser, informationsarrangementer og fabriksbesøg kan både vores produktviden og jobmuligheder synliggøres for de kommende bygningsingeniører, tømrere, eksportingeniører, bygningskonstruktører m.v.

- Det kan gøre det nemmere at tiltrække og rekruttere nyuddannede, ligesom initiativet måske kan være med til at hindre, at potentielle ansøgere pr. refleks afviser tanken om at rykke til Ringkøbing, hvor vi har produktion og administration, siger Jens Winther.

Blandt de aktiviteter, der er lagt op til i samarbejdsaftalen, er udvekslingsprojekter, forskning og udvikling, foredrag og seminarer samt efteruddannelse.

De kommende år kan byde på et ret så konkret udslag af samarbejdet. Vitus Bering står således overfor en større udvidelse og omlægning af bygningsanlægget på Chr. M. Østergaards Vej.

Planerne omfatter store glasfacader og glaspartier, der planlægges anvendt som fysisk undervisningsmateriale med såvel Velfac-produkter som materialer fra andre byggevareleverandører.

Firmaets nyeste og mest avancerede produkter bliver således til studie- og forsøgsobjekter for de studerende på linie med f.eks. laboratorierne. Det kan også bidrage til, at studerende sammen med byggevareleverandøren kan ’følge’ produkterne, foretage målinger på slid, afkasteffekt af solvægge m.v.

I Vitus Bering håbes det samtidig, at aftalen med vindueskoncernen kan bane vejen for flere omfattende samarbejdsaftaler med andre af regionens virksomheder.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder