UgensErhverv.dk

Engelsk bilmærke på danske veje

Vare-, lad- og kassevogn debuterer i Danmark. Den skal sælges på, at den kan skræddersys til kunden, og så er den billigere, siger forhandler.

28-05-2008

Vare-, lad- og kassevogn debuterer i Danmark. Den skal sælges på, at den kan skræddersys til kunden, og så er den billigere, siger forhandler

Af journalist Lars Solberg
Umiddelbart lyder det som en ordentlig mundfuld. Men ikke desto mindre har en initiativrig person fra bilbranchen startet importen af et engelsk bilmærke, som nu for første gang er på det danske marked. Bilen skal importeres som chassismodeller og som varebiler. Under den første kategori hører Convoy-serien, der er store varevogne, ladvogne og kassebiler i 3,5 tons-klassen. Fælles for dem er, at de kan bygges lige nøjagtigt efter kundens ønsker. Til foråret kommer de mindre varebiler til landet.

- Vores målgruppe er bred. De første modeller er mest til nichegrupper, som for eksempel pakkedistributører og lignende. Men de bruges også til entreprenører og murermestre, der skal have transporteret større gods som for eksempel maskiner. Convoy-serien er nok ikke så interessant for den lille tømrermester. Men hvis alt går vel på fabrikken i Birmingham, så vil den såkaldte Pilot-varebil serie kunne købes i Danmark per 1. maj 2003. Det er mindre varevogne, som er beregnet til blandt andet den lille håndværksmester, siger Per Goller.

Han er manden bag LDV Danmark A/S, der blev dannet i april måned. I forvejen har han en anden automobilforretning Goller Auto & Diesel A/S i Vejen, som blandt andet forhandler VW’er. Han tror på sagen.

- Det tager selvfølgelig tid og meget arbejde, før LDV´en begynder at sælge i Danmark. Men kunden får så meget kvalitet for pengene, så det er et spørgsmål om tid. Både Convoy-serien og den nye Pilot-serie vil uden tvivl komme til at gøre sig godt i Danmark, siger en målfast direktør.

Mange fordomme

Men der er mange konservative håndværkere og erhvervsfolk, som skal prikkes på skulderen, så de får øje på det nye mærke. Og der skal nedbrydes mange fordomme.
En bil fra England har fortiden imod sig. Før var ’Made in England’ ikke nødvendigvis lig med kvalitet på bilområdet.

- Det er korrekt, at engelske biler ikke har haft det bedste ry. Men det er over 25 år siden, at den fordom blev skabt. Hvis ikke kvaliteten var i orden i dag, ville bilerne ikke kunne sælges. Og det bliver de over det meste af Europa. Så kvaliteten på engelske biler er i top i dag, siger Per Goller.

Bilerne kommer som nævnt fra Birmingham i England fra en virksomhed, der hedder LDV Limited, som blev grundlagt i 1993, hvor medarbejdere og ledelse købte den gamle virksomhed.
LDV’s historie går helt tilbage til Wolseley Motors. Fabrikken har gennem tiderne været en del af Morris Motors, British Leyland og DAF Trucks Groups. Det nuværende mærkenavn LDV er en reminiscens fra de gamle navne Leyland, Daf og Vans.

Efter virksomheden blev opkøbt af medarbejderne, har den gennemgået en meget stor omlægning og modernisering. Som sagt består dens produktprogram af to modelrækker; Pilot-serien, som er varevogne i vægtklassen 2,5-3 tons totalvægt, og Convoy-serien, som er i 3,5 tons-klassen. Så mærket rammer bredt kundemæssigt.
LDV-mærket gør sig godt på europæisk plan. Den kan købes i alle lande i EU undtagen Italien. Så nu var det på tide, at den også kom til Danmark, mente stifteren af LDV Danmark.

Noget ganske særligt

- Det er vogn, som er noget ganske særligt. Den har alt kvalitetsudstyret, og så kan den bygges lige akkurat efter kundens behov. Endvidere kan vi sælge den billigere end andre tilsvarende biltyper. Mange af dem sælger også kun standardvarer, hvor vi designer dem personligt. Så vi tror helt sikkert, at der vil komme nok købere. I øjeblikket er vi ved at opbygge et forhandlernet. Målet er at etablere 10 hovedforhandlere og omkring 30 serviceværksteder, fortæller direktøren.

Firmaet har skrevet kontrakt med fire forhandlere i henholdsvis Kolding, Holstebro, Aalborg og Holbæk.
Per Goller fortæller, at firmaet er tæt på aftaler med bilforhandlere i henholdsvis København, Odense, Århus og Svendborg.
Så det er lige før, at det for alvor går løs, og når Pilot-serien kommer til Danmark til næste sommer, skulle forhandlernettet være helt klar. Direktøren tvivler ikke på, at det kommer til at gå godt.

- Kunden får meget bil for pengene. Og så er der mange ordninger, som kan tilknyttes købet af bilen, siger han.

Serviceaftaler

Bilerne tilbydes med konkurrencedygtig finansiering, leasing og faste serviceaftaler. Og der tilbydes en tilbagebetalingsgaranti de første fem år af bilens levetid.
Endvidere understreger Per Goller, at de vil sørge for, at bilen sælges til en fast pris, så alle ved, hvad den koster.

- Kunder skal give en fast pris uden rabatter, men så er den til gengæld lav og gælder for alle. Det vil sige, at kunderne giver en pris, de kan gennemskue. De får en god serviceaftale, plus de kan få en tilbagekøbsaftale, som betyder, at de for eksempel kan få en aftalt pris for en bil, der har kørt et vist antal kilometer over tre år. Så det er let for kunder at købe en LDV-bil, da de kan overskue, hvor mange penge, de skal af med, slutter Per Goller.

- Fælles for de nye LDV’er er, at de kan opbygges efter kundens ønsker.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder