UgensErhverv.dk

Ønskevarebil på afmålt tid

Nyt leasingkoncept henvender sig til små og mellemstore firmaer.

28-05-2008

Af journalist Lars Solberg

Outsourcing, udlejning og leasing er ord, som tit lyder i danske virksomheder og inden for byggebranchen. Et stigende antal virksomheder har valgt at leje eller lease de nødvendige maskiner og redskaber, så de ikke behøver at gå i banken og skaffe en større bunke penge for at kunne købe en varebil eller truck.

Grundet denne udvikling knopskyder det med forskellige tilbud om udlejning eller leasing.

Autolease Danmark A/S er et firma, som i maj 2002 startede leasing af firmabiler på nettet. Nu er de klar med et nyt koncept, hvor man kan lease en varebil, som fuldstændig er designet efter kundens behov og smag.

- Ideen opstod, efter vi i en periode fik mange henvendelser hver dag fra kunder, der havde et akut behov for at lease varebiler som kassevogne, ladvogn og lignende. Denne efterspørgsel prøver vi nu at efterkomme med det nye koncept. Og jeg tror, at der er rigtig mange, som har brug for at kunne lease vogne efter behov alt efter, hvilke kontrakter og job de har, fortæller Keld Christensen fra Autolease.

Leasingtilbuddet er primært rettet mod de små håndværksmestre og mellemstore firmaer.

- Håndværkere, små og mellemstore virksomheder ved jo sjældent, hvor meget arbejde de har i de næste år. Pludselig kan der komme en opgave, som for eksempel for en lille håndværksmester kræver, at han skal være et specielt sted i et år og fragte særlige objekter. Det har han ikke transportkapacitet til. Han kan jo så gå ned i banken og skaffe et lån til at købe en som regel brugt varebil. Et år efter er jobbet overstået, og så har firmaet måske ikke brug for bilen længere. I det tilfælde er det meget mere praktisk at lease en bil hos os, mener Keld Christensen.

Han fremhæver en anden fordel ved at lease en bil.

- Det er muligt at skaffe lige nøjagtig den bil, som der er brug for til en specifik opgave. Hvis det er en gartner, som har et job på en kirkegård, kan vi skaffe en bil med nøjagtig den akselbredde, som der er brug for til at kunne komme rundt på de snævre gange på en kirkegård. Hvis man skal have en kassevogn, kan man få den med det forskellige ekstraudstyr, som der er påkrævet. Den kan leveres med finervægge eller radio med navigation, fortæller Keld Christensen.

Firmaet har udviklet et internetsystem, så kunden kan gå ind på hjemmesiden og selv kreere sin bil.

Siden er opdelt, så leasingtilbuddene er målrettet virksomheder med enten en til fem biler, fem til 15 biler eller virksomheder med en bilpark på over 15.

Derefter kan man klikke sig ind på biltype og selv vælge, hvordan bilen skal være designet for at tilfredsstille ens behov. Hver gang man vælger noget ved at klikke på det, skifter størrelsen på den månedlige ydelse, som står angivet på skærmen. På den måde kan kunden hele tiden følge med i prisen.

Ud over den praktiske installation af bilen kan man også vælge farve, forsikringsforhold og meget andet.

Kunden kan for eksempel vælge at beholde sin egen forsikring, men Autolease kan også stå for totaladministrationen af bilen eller bilerne.

Endvidere er der en række forskellige rabatter, som er tilknyttet bilen eller bilerne. Keld Christensen fortæller, at der for eksempel følger et brændstofkort med, så brugeren ved at handle diesel hos et bestemt selskab kan spare op til 95 øre per liter.

En leasingaftale med én bil eller flere skal gælde for mindst et år.Nu kan man lease en varebil, som fuldstændig er designet efter ens behov og smag. Keld Christensen fra leasingfirmaet mener, at flere hellere vil lease end købe.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder