UgensErhverv.dk

Ordentligt håndværk til fødderne

I snart 34 år har G.R. Madsen leveret kvalitetstrapper til erhverv og private boliger. Han oplever i øjeblikket en stigende kundeinteresse for det ordentlige håndværk.

28-05-2008

Ordentligt håndværk til fødderne

I snart 34 år har G.R. Madsen leveret kvalitetstrapper til erhverv og private boliger. Han oplever i øjeblikket en stigende kundeinteresse for det ordentlige håndværk.

Af journalist Lars Solberg.

- Selv efter snart 34 år i branchen fløjter jeg stadigvæk hver morgen, når jeg tager på arbejde, fortæller Gunnar Robert Madsen også kendt som G.R. Madsen.
Den sejlivede arbejdsglæde har overlevet, fordi G.R. Madsen har været en stædig mand med nogle stærke principper. 1. maj 1968 grundlagde han sin tømrervirksomhed, som i dag hedder G.R.M. Trapper og ligger i Ishøj.

Firmaet er den største producent af specialdesignede trapper på Sjælland.
Efter et par år med almindeligt tømrer/snedkerarbejde fandt han en niche i fremstilling af trapper til både private og erhvervslivet. Men lige meget, hvad opgaven var og er, har det altid handlet om at bygge en trappe i førsteklasses kvalitet. Ingen kompromisser her.

- Det, som gør mig til en glad mand, er, at jeg i dag har en virksomhed, som overlever, selvom vi producerer kvalitetsprodukter, der selvfølgelig koster mere end standardtrappen. Det giver mig en stor tilfredsstillelse, at der er kælet for detaljen, og at jeg ved, at trappen er bygget af råvarer, som vi selv har sagt god for. Ud over at gøre mig i godt humør er det også min oplevelse, at mine medarbejdere får en tilfredsstillelse ud af at kunne et specialiseret håndværk, som ikke mange kan gøre dem efter, siger G.R. Madsen.En helt ny trappe fra stuen og til 1. sal på et gods i Nordsjælland har været en stor udfordring for trappefirmaet fra Ishøj, hvor håndværkerne nyder de specialiserede opgaver. - Foto: Tom Bartho.Koncentreret aktivitet
Og en tur rundt på hans 1200 m2 virksomhed med værksted og showroom bekræfter hans ord.

I værkstedet er der udover den karakteristiske duft af frisk træ også en atmosfære af koncentreret aktivitet. Træ bliver sorteret, limet og gjort klar til de forskellige udskæringer.
Ved en stor høvlbænk står tømrer Kim Jørgensen. Med et stemmejern finskærer han udfræsninger i vangen, hvor trappetrinene til en fyrretræstrappe skal sidde fast. Han har været 16 år i virksomheden og er slet ikke i nærheden af rekorden.

Ud af 19 svende og lærlinge har to været der i 32 år. To i 25 år og endelig et par stykker i samme tid som Kim Jørgensen. Denne trofasthed skyldes blandt andet målsætningen om at producere kvalitet, mener G.R. Madsen.
- Jeg plejer at sige, at når de har været her over et år, så bliver de her i rigtig mange år. De ansatte tømrere og snedkere tilhører en bestemt type. Det er håndværkere, som går meget op i deres profession.

De gider ikke rende rundt på byggepladser med gipsplader og lave skillevægge. De nyder at udføre et ordentligt håndværk og være med til hele projekter fra udskæringen af træet, til de færdige trapper bliver monteret, fortæller han.Firmaet har flere håndværkerne, som har været der i mange år. Tømrer Kim Jørgensen har været der i 16 år. Her er han i gang med lægge sidste hånd på en vange til en butiks-trappe. - Foto: Tom Bartho.


Ingen lette løsninger
G.R. Madsens stædighed betyder blandt andet, at han ikke bare modtager en ordre fra en kunde uden kommentarer. Han gør sig meget umage for at forklare kunden, hvad der i den sidste ende vil se bedst ud og føles rigtigt.

- På trappeområdet kan man godt lave lette løsninger, som folk ikke umiddelbart kan se. For eksempel kan man vælge i en drejning på trappen at lave færre trin, som skaber drejningen. Det gør, at de enkelte trin får en skarpere vinkel. Umiddelbart kan menigmand jo ikke se det, men det giver trappen en unaturlig drejning, som gør den dårlig at gå på. Vi
graduerer den, så trappen får det rigtige løb. Vi undgår de alt for lette løsninger siger G.R. Madsen.

Han oplever, at der bliver flere henvendelser fra almindelige mennesker, som ønsker en trappe med et personligt design.

- Der var en periode med mange typehuse med standardtrapper. I dag bliver der bygget mere individuelle huse, hvor folk godt vil ofre ekstra på en ordentlig trappe. Hvis en standardtrappe koster 30.000, kan de jo få en hos os til omkring 50.000, der er individuelt designet og kælet for i detaljen, fortæller han.

Firmaet har leveret til godser over hele landet i dyre træsorter, men i de senere år har de fået mange opgaver i beboelsesejendomme i det indre København.
- Det bliver jo stadig sværere at få boliger i København, så der er sket en udvikling, hvor der nu bliver bygget ekstra lejligheder i det eksisterende byggeri - primært i tagetagen. Det betyder, at hovedtrappen skal føres op til taget. Vi bliver hyret til mange af den slags opgaver, da vi har den håndværksmæssige kunnen til at kunne bygge en trappe i samme stil som den eksisterende trappe, der kan være op til 100 år gammel, siger han.

Videreføre tradition
I øjeblikket bliver der arbejdet på værkstedet med en opgave til 16 opgange på Frederiksberg, hvor hovedtrapperne skal føres op til en kommende etage med taglejligheder.

Og den type opgave bliver modtaget med kyshånd af Ishøj-firmaet.
- Det er spændende at videreføre en god tradition i samme kvalitet, som før i tiden, siger G.R. Madsen.

Han er overbevist om, at kvalitetsbevidstheden bliver stadig større hos kunderne. Han mener, at kunne se den slags tendenser også på murerområdet, hvor kunderne ønsker et mere personligt touch i form af gesimser og lignende.

Han glæder sig over, at firmaet har kunnet overleve i alle de år på at lave noget, de kan være stolte af. Men det er ikke noget, man bliver rig af, bedyrer G.R. Madsen.
- Vi tjener ikke mere end så mange andre tømrerfirmaer på vores størrelse. Men til gengæld tror jeg, at vi har det sjovere.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder