UgensErhverv.dk

Nej til at fyre gravide

Afskedigelse af gravide er ikke tilladt, uanset om arbejdsaftalen er indgået for et bestemt eller ubestemt tidsrum

28-05-2008Afskedigelse af gravide er ikke tilladt, uanset om arbejdsaftalen er indgået for et bestemt eller ubestemt tidsrum.

Det fastslår EF-Domstolen i Luxembourg i forbindelse med en dansk sag i Højesteret.

Sagen begyndte i efteråret 1995, da Tele Danmark (nu TDC) i juni ansatte en kvinde for en periode af seks måneder. I august meddelte hun, at hun var gravid med ventet fødsel i november. Herefter opsagde virksomheden kvinden med den begrundelse, at hun ikke havde oplyst, hun var gravid.

Kvinden lagde sag an, ført af fagforeningen HK, og tabte i første omgang i byretten, men Vestre Landsret gav kvinden medhold, da et flertal af dommerne fandt det godtgjort, at afskedigelsen havde forbindelse med graviditeten.

Herefter ankede Tele Danmark til Højesteret, idet virksomheden mener, at forbuddet mod afskedigelse af gravide ikke omfatter en arbejdstager, der er ansat som vikar for en begrænset periode, og som ikke oplyste arbejdsgiveren om graviditeten, selv om hun vidste det på ansættelsestidspunktet.

Efter afgørelsen i EF-Domstolen har Højesteret en bunden opgave – nemlig at afgøre størrelsen af den godtgørelse, kvinden skal have. I Landsretten fik hun tilkendt godtgørelse svarende til tre måneders løn.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder