UgensErhverv.dk

Præmiestigninger rammer især byggeriet

28-05-2008

Virksomhederne får en ekstraregning på omkring 600 mill. kr. i forsikringsbetalinger på arbejdsmiljøområdet - det såkaldte AES-bidrag. Stigningerne vil især ramme hårdt i byggeriet, hvor præmiestigningerne for flere brancher nærmer sig en tredobling.

- Det her er alvorligt. Det er en udgiftsbombe oven i en række af nye udgifter, som virksomhederne bliver pålagt i form af arbejdsmiljøafgifter og grønne afgifter. Virksomhederne får overdraget flere og flere sociale omkostninger - uden den nødvendige kompensation i form af lempelser på andre områder, siger administrerende direktør i Byggeriets Arbejdsgivere Jens Klarskov.

Tømrer- og snedkerbranchen, træ- og møbelindustrien, murer- og malerforretninger kan se frem til præmiestigninger på henholdsvis 228%, 144%, 142% og 266%. Det vil sige, at i eksempelvis en malermester med 10 ansatte vil præmiestigningerne pr. ansat stige fra 392 kr. til 1.432 kr. ? en samlet præmiestigning på mere end 10.000 kr.

De nye bidragssatser til AES, som fremgår af beregninger fra Arbejdsmarkedets Erhvervs Sygdomssikring, ser ud til at ramme især byggeriet hårdt. Det er så meget desto værre, som at arbejdskraften vejer særligt tungt indenfor byggeriet.

Jens Klarskov peger på, at der med det netop fremlagte lovkatalog er udsigt til
endnu flere udgifter relateret til virksomhedernes arbejdskraft. Den varslede
Arbejdsskadereform kan således medføre anerkendelse af flere arbejdsskader og
ændringer af ulykkesbegrebet.

- Fordyrelserne i forhold til forbrug af arbejdskraft når efterhånden et sådant omfang, at virksomhedernes konkurrencesituation svækkes alvorligt. Der er tale om en voldsom ekstrabeskatning af virksomhederne og deres forbrug af arbejdskraft, siger Jens Klarskov, og understreger at omkostningerne blive påført virksomhederne på et tidspunkt med vigende konjunkturer ? også i byggebranchen.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder