UgensErhverv.dk

Sikkerhedssko er hip

Tjekket design gør arbejdssko in blandt unge uden for håndværkerkredse.

28-05-2008

Tjekket design gør arbejdssko in blandt unge uden for håndværkerkredse.

Af journalist Lars Solberg.

Rundt omkring i de unges technomiljøer er der dukket et nyt fænomen op. Sikkerhedsskoen. De tidligere åh så kedelige arbejdssko, som tilsyneladende så ud til kun at indeholde klumpfødder, er i nyt design sprunget ud som modeplader, som de hippe fyre eller chicks har på, når de skal danse hjernen ud.

- Det virker til, at det er blevet lidt af en trend. Jeg ved ikke, hvor omfattende det er, men der er flere unge, som køber dem til almindeligt brug, fortæller distriktschef i Sækko Industri Ivan Laursen.

Firmaet er en af de store forhandlere af sikkerhedssko og andet sikkerhedsudstyr til håndværkere og gør det selv-folk. Ivan Laursen indså første gang, at skoene også ramte en lidt anden målgruppe, da han havde nogle af de første eksemplarer af den sidst udviklede sko ’Panther’ stående hjemme i privaten. De selvlysende, skrigende orange sko fik ikke lov at stå ret længe i fred.

- Min dreng Casper på 16 fik øje på dem og udbrød - de er seje. Og han skulle bare have sådan et par. De unge synes åbenbart, at skoene er smarte, fortæller Ivan Laursen.

Det skyldes ikke mindst, at skoene designmæssigt har taget et kvantespring. Før var 90% af de solgte sko sorte eller brune. Deres funktion var udelukkende at beskytte de arbejdendes fødder og ikke så meget andet. Men de tider er nu definitivt slut. Håndværkerne er også blevet forfængelige.

- Det virker til, at der er sket en udvikling. Først og fremmest skal skoene jo være sikkerhedsmæssigt i top. Men nu kigger kunderne også på designet og udseendet, og det er noget nyt, siger Ivan Laursen.

Stort boom
Firmaet oplever en stor fremgang i salget af deres artikler.
- Boomet er blevet større, der er meget større efterspørgsel. Det skyldes mange ting. Et er det udseendemæssige og den store markedsføring, som er på området i øjeblikket. Men en anden vigtig ting er, at sikkerheden er kommet mere i fokus på arbejdspladser. Arbejdstilsynet har gjort deres til at øge bevidstheden om sikkerhed. Der er regler for meget af det arbejdstøj, der skal bruges. Men jeg tror også, at den enkelte er blevet meget mere opmærksom på sikkerhedsspørgsmålet, siger Ivan Laursen.

Selvom der bliver solgt mange flere sikkerhedssko både på og udenfor byggepladsen, mener han, at det kan blive endnu bedre. Han håber, at det bliver fast kutyme, at håndværkere, når de trækker i arbejdstøjet, også planter fødderne i et par godkendte sikkerhedssko.

- Der er stadig alt for mange kondisko på arbejdspladserne. De skal væk. Og med de produkter vi kan levere i dag, er det kun et spørgsmål om tid, før det sker, siger distriktschef Ivan Laursen.


Med den skrigende orange farve og den kraftige bygning er de nye sikkerhedssko blevet et hit blandt almindelige unge mennesker. – Foto: Tom Bartho.

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder