UgensErhverv.dk

Turbo på branchens e-handel

Meget overraskende har 20 af branchens importører og producenter dannet en forening under navnet byg-e.dk.

28-05-2008

Meget overraskende har 20 af branchens importører og producenter dannet en forening under navnet byg-e.dk.

Samarbejdet har til formål at drive og udvikle en fælles sikkerhedsløsning for handel på medlemmernes internetsites. Kunderne får en bedre service, hvilket giver sig udslag i administrative lettelser hos trælasten/byggemarkedet og firmaernes øvrige forhandlere.

Fra www.byg-e.dk er der fælles adgang til samtlige deltagende leverandører, når først adgangskoden er tastet ind.

Der er tale om en åben forening, som allerede fra starten tæller medlemmer fra BI og BLF - og enkelte, der er medlemmer begge steder.

Stiftende generalforsamling fandt sted den 29. august hos Rockwool.

Systemet, der udvikles af IBM, skal være klart i oktober 2001.

Initiativtagerne til foreningen er Danogips, Dansk Eternit, Icopal, Optiroc, Rockwool og VELUX.

Som formand er valgt direktør Johnny Quist Mortensen, VELUX Danmark, og næstformand er salgs- og marketingdirektør Bjørn Karsholt, Rockwool.

Bjørn Karsholt, Rockwool, siger til BygTek: - Der har været et forbilledligt samarbejde i gruppen, og trods vores indbyrdes konkurrence er vi enige i den skabte model. Her er omkostninger og effektivitet i balance, hvilket indebærer, at foreningen drives med non-profit gennem kontingentet.

Johnny Quist Mortensen, VELUX, fortsætter: - Vi forventer, at mange flere vil komme med, og det er vigtigt at understrege, at der her ikke er nogen, som holdes ’ude’, blot skal produkterne forhandles over samme kundegruppe.

- det skønnes, at investeringen foreløbig ligger i niveauet fem millioner. Der er således tale om en langt lavere omkostning, end hvis de enkelte firmaer selv skulle håndtere et system.

Medlemmer fra starten er DAFA, Danogips, Dansk Eternit, Dyrup, Engel, Gyproc, H+H Celcon, Icopal, Ivarsson, Juncker, Moland, Nordisk Wavin, Optiroc, Rockfon, Rockwool, Sundolitt, Uponor, VELUX og Vest-Wood.

Direktør Steen Johansen, BLF ByggevareLeverandørForeningen: - Positivt, rigtigt at aktørerne selv skaber rammen. Sætter sig for bordenden i et ligeværdigt samarbejde. Men havde dog nok set, at det var en mere blandet bestyrelse og ikke kun medlemmer af BI. Så man afspejlede medlemmerne tilhørsforhold!

Hos TUN Trælasthandlerunionen udtaler adm. direktør Palle Thomsen: - Rigtigt set, men undrer sig over, at der ikke har været kontakt til TUN, som trods alt er samarbejdspartneren på markedet.

- I ByggeBasen - elektroniske varenumre - er en bestyrelse, der tæller alle led; indkøbsforeninger, BI, BLF og TUN!

Chr. Lerche, Byggematerialeindustrien, udtaler: - Jeg er rigtig glad for, at det store arbejde, som nogle af vores toneangivende medlemmer har præsteret, nu kan krones med succes. En opbakning på 20 leverandører fra starten er meget fint, og jeg håber, at deres initiativ vil sætte en proces i gang hvor leverandørerne samarbejder bedre om elektronisk markedsføring og handel. Alle er nok enige om, at internettet er fremtidens handelsplads, men mange har lurepasset indtil nu.

- Jeg vil varmt anbefale, at flere leverandører i og uden for BI springer på vognen, for det er nu, den kører. Jeg håber også, at leverandørernes kunder vil tage initiativet til sig. Så vidt jeg kan bedømme, vil den daglige handel kunne trives langt mere dynamisk på internettet end i de klassiske EDI-systemer.

Af Peter Odsgard

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder