UgensErhverv.dk

Nykredits pris til landskabskultur

Nykredits Arkitekturpris på 300.000 kr. er givet til landskabsarkitekt Sven-Ingvar Andersson.

28-05-2008

Nykredits Arkitekturpris på 300.000 kr. er givet til landskabsarkitekt Sven-Ingvar Andersson, som i mere end 40 år har været toneangivende i udviklingen af ny landskabskultur.

Nykredits opmuntringslegat på 50.000 kr. er tildelt arkitekt Christina Capetillo for hendes bidrag til at styrke og udvikle arkitekturfotografiet. Begge priser blev overrakt af kulturminister Elsebeth Gerner Nielsen på Gammel Dok i København.

Sven-Ingvar Andersson har bl.a. høstet stor anerkendelse for sit arbejde med Sankt Hans Torv i København, Karlsplatz i Wien, Gustaf Adolfs Torv i Malmø, Havnetorvet i Helsingborg og Museumsplein i Amsterdam.

Han mestrer både detaljen og det store indgreb i landskabet, som det f.eks. ses i Gullestrup ved Herning. Ved siden af sit praktiske virke har han undervist på Kunstakademiets Arkitektskole i flere end 30 år. Og han er en efterspurgt forelæser herhjemme og i udlandet.

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

To landsbyer i Hedensted har fået godkendt fjernvarmeløsninger baseret på termonet efter bestemmelserne i varmeforsyningsloven. Det betyder, at de to landsbyer nu kan igangsætte processen med at søge billig finansiering til anlæggene