UgensErhverv.dk

Terrazzo moderne igen – denne gang til store, robuste gulve

28-05-2008

Terrazzo moderne igen – denne gang til store, robuste gulve

Engang var der terrazzo på gulve og vægge i de fleste badeværelser. Efter en tid, hvor terrazzo har været lidt ude i kulden, er dette naturprodukt - sten tilsat bindemiddel. - igen blevet moderne og har skabt en ny trend. Denne gang er det ikke mindst erhvervsvirksomheder, som sætter pris bl.a. på terrazzoens store slidstyrke og enkle vedligeholdelse.

Vesla Gulvteknik i Videbæk, som er totalleverandør inden for industrigulve, løste sin første, store terrazzo-opgave hos HTH Køkkenforum i Svendborg. HTH flyttede ved årsskiftet fra lokaler i bymidten til en større bygning i byens vestlige udkant, og det ca. 1000 m2 store gulv i den nye butik blev belagt med terrazzo.

Matcher køkkentrend
- I mange år har traditionelle træ-, vinyl- og klinkegulve været dominerende, og derfor fandt vi, at et terrazzogulv ville være en spændende fornyelse, siger direktør Bjarne Hansen, der driver HTH Køkkenforum-butikkerne i både Svendborg og Odense.

- Desuden er den type gulv mere in og up to date i dag, og terrazzo matcher trenden i køkkener rigtig godt. Det er især materialer som stål, træ og laminat, der er fremherskende i tidens køkkener, og terrazzoen danner en effektfuld kontrast til dem alle, samtidig med at den giver en rolig atmosfære i butikken som helhed. Terrazzo kendes i øvrigt fra bordplader, hvor det er et virkelig stort hit.

Fra 1.000 til 450 kroner
Mens prisen for et terrazzogulv tidligere lå på ca. 1.000 kr. pr. m2, kan det ifølge Vesla i dag etableres for ca. 450 kr. pr. m2, når der er tale om større, regulære arealer på over 500 m2. Det kraftige prisfald skyldes væsentligt forbedrede slibemetoder. Afslibningen foregår bl.a. ved hjælp af en diamantplansliber, der spænder næsten en meter i bredden. Det betyder langt færre mandetimer end dengang, da det hele skulle foregå pr. håndkraft, og det giver et mere plant gulv.

- Vi venter et voksende marked for terrazzogulve i fremtiden, siger direktør Preben Laugesen, Vesla. - Terrazzogulve vil specielt blive anvendt som eksklusive belægninger til butikker, foyerer og lign. De fås både epoxy- og cementbaseret og kan laves i et utal af farvekombinationer og forskellige mønstre, eksempelvis med firmaets logo lagt ned i gulvet.

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

To landsbyer i Hedensted har fået godkendt fjernvarmeløsninger baseret på termonet efter bestemmelserne i varmeforsyningsloven. Det betyder, at de to landsbyer nu kan igangsætte processen med at søge billig finansiering til anlæggene