UgensErhverv.dk

Dropper forslag om nye tagregler

BYG glæder sig over, at Arbejdsministeriet nu har droppet forslaget om ændring af reglerne for tagarbejde.

28-05-2008

BYG glæder sig over, at Arbejdsministeriet nu
har droppet forslaget om ændring af reglerne for tagarbejde. Det sker efter kritik af forslaget fra BYG samt arbejdsgiversidens krav om økonomiske konsekvensberegninger af forslaget.

Arbejdsministerens planer gik ud på at påbyde stillads ved alt arbejde på skrå flader i mere end 2 meters højde. Det ville i praksis have betydet, at håndværkere såvel som private boligejere skulle opsætte stillads selv ved mindre tagreparationer eller ved justering af antennen på et almindeligt dansk
parcelhus med en taghældning på 30 grader.

- Det er glædeligt at ministeriet har taget imod fornuft. Ét er absurditeten i selve forslaget, som det ikke ville have været mulig af efterleve i praksis.
Noget andet er det betænkelige ved ministeriets anvendelse af
administrative ændringer i sager som denne med så store økonomiske og planlægningsmæssige konsekvenser, siger afdelingsdirektør Michael H. Nielsen, BYG.

Forslaget indgik som en del af udmøntningen af den såkaldte incitamentspakke på arbejdsmiljøområdet, som BYG fortsat er kritisk overfor.

- I stedet for at gøre arbejdsmiljøområdet til et nyt skatteobjekt, har Byggeriets Arbejdsgivere tidligere foreslået ministeren at få kulegravet hele den danske arbejdsmiljøpolitik med henblik på at få vurderet, om vi får forbedringer nok for de mange penge, som årligt opkræves under henvisning til forbedring af arbejdsmiljøet, slutter Michael H. Nielsen.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling