UgensErhverv.dk
Musikhus i OdenseFoto: C.F. Møller.

Musikhus i Odense

C.F. Møller tegner nyt kulturcenter til Odense efter OPP-model

23-05-2008

Odense får et nyt kulturelt omdrejningspunkt med et Musik- og Teaterhus, der også skal huse studerende og undervisere ved Det Fynske Musikkonservatorium. I alt 18.500 kulturelle kvadratmeter.

Arkitektfirmaet C. F. Møller har tegnet projektet, der skal rumme fire forskellige sale - den største med plads til ca. 1800 tilskuere. Byggeriet skal derudover indeholde restaurant og bar/lounge med adgang til tagterrase, undervisnings- og øvelokaler, kontorer og kantine samt p-kælder.

- At arbejde med en bys kulturelle rum er en fantastisk udfordrende opgave. Kulturhuse er med til at skabe en bys identitet, samtidig skal arkitekturen danne rammerne om kunstens magiske øjeblikke og forhåbentlig inspirere kunstnerne, siger Klaus Toustrup, der også har stået i spidsen for Arkitektfirmaet C. F. Møllers udvidelse af Musikhuset Aarhus, der blev indviet sidste sommer.

Kulturhuset får adresse i Odenses H.C. Andersen Kvarter på en grund, der grænser op til både den historiske by og nutidige etageejendomme - en beliggenhed, hvis karakteristika har inspireret til arkitekturen:

Byggeriet er sammensat af en række byhuse, der veksler i højde i harmoni med nabobygningerne.

To af bygningerne skiller sig i deres massivitet ud fra de andre: Store sal og scenetårnet. Med deres lysende hvide ydre vil de danne kontrast til de i øvrigt mørke relieffacader og give identitet til byens kulturhus. De hvide flader kan desuden bruges til visuelt at fortælle omverdenen om aktiviteterne i huset.

Kulturhuset vil få karakter af en miniby i byen, idet byhusene bliver forbundet af overdækkede gader, torve og pladser, der kobler sig på de omkringliggende kvarterer.

I alt seks konsortier har deltaget i konkurrencen, et såkaldt OPP (Offentligt Privat Partnerskab), hvor vinderen ikke blot skal opføre byggeriet, men også drive det. Odense Kommune er opdragsgiver på projektet, investor og entreprenør er Lillebælt Gruppen A/S, driftsansvarlig bliver Hotel H. C. Andersen, Odense. Det Fynske Musikkonservatorium lejer sig ind.

Byggeriet til ca. 600 mio. forventes at gå i gang medio 2009. Det er planen, at det nye Musik- og Teaterhus åbner dørene for publikum i 2013.

- nn

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder