UgensErhverv.dk

Virksomhederne slipper for at indkassere gæld

Fra den 1. juni skal arbejdsgiverne ikke længere tilbageholde dele af medarbejdernes lønninger, hvis de skylder penge til det offentlige

22-05-2008

Fra den 1. juni 2008 slipper arbejdsgiverne for pligten til lønindholdelse – det vil sige, at de slipper for pligten til at agere som inkassator for det offentlige over for medarbejderne.
Hvis en lønmodtageren skylder penge til det offentlige – for eksempel skat, børnepenge eller gammel studiegæld – har arbejdsgiverne været forpligtet til at tilbageholde en del af lønnen og herefter afregne denne til et fælles lønindeholdelsesregister.

De nye regler vækker glæde hos Dansk Byggeri, som har kæmpet mod lønindholdelse de seneste 15 år.

- Vi er meget tilfredse med at slippe for denne administrative byrde. Pligten til at foretage lønindeholdelse er en administrativ tung opgave, men den er også en belastning for forholdet mellem lønmodtager og arbejdsgiver. Som arbejdsgivere har vi ikke behov for at vide, at lønmodtageren skylder penge til det offentlige – det vil vi helst blande os uden om, siger projektchef Jørn Jensen i Dansk Byggeri.

Velfortjent lettelse
Fra 1. juni vil lønindeholdelsen foregå via det almindelige A-skattetræk, og Jørn Jensen synes, det er velfortjent, at arbejdsgiverne nu slipper for en byrde:

- Det er indførelsen af eIndkomst, der har gjort det muligt endelig at aflive lønindholdelse. Og arbejdsgiverne har i første halvdel af 2008 ydet en kæmpe indsats for at få eIndkomst igennem de værste børnesygdomme og sikre, at lønmodtagerne har fået den korrekte løn til tiden, siger han.

Selvom eIndkomst har været en lang tur op ad bakke, siden systemet blev indført den 1. januar 2008, tror Jørn Jensen dog på, at der er lys forude:

- Men det har været en hed periode i lønningsbogholderierne, og der venter stadig et stort oprydningsarbejde. Så det er rart, at arbejdsgiverne endeligt kan høste nogle gevinster for den store arbejdsmæssige belastning, det har været at indføre eIndkomst.

Er SKAT parat?
Netop på grund af den drøje start med eIndkomst er Dansk Byggeri bekymret for, om SKAT nu også er klar til omlægningen af de mange skattekort. Der er kun få dage til omlægningen skal finde sted, og mange tusinde lønmodtagere skal have nye skattekort. Vejledning, hjemmeside og nødvendig support samt håndtering af nye skattekort i forbindelse med et månedsskifte skal være gennemtestet og gearet til denne omlægning.

- Jeg håber inderligt, at SKAT har lært af erfaringerne fra det seneste halve år. Og hvis de er det mindste i tvivl, om alt er på plads, så ville jeg opfordre SKAT til at udsætte et par måneder. Nu har vi ventet i 15 år, så kan vi nok klare nogle måneder mere. Denne omlægning skal være gnidningsløs – ellers mister arbejdsgiverne troen på systemet, slutter Jørn Jensen.

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder