UgensErhverv.dk
65 meter højbro i Nordhavn

65 meter højbro i Nordhavn

Højhus på Langelinie forbindes med gangbro til 140-meter tårn på Marmormolen

20-05-2008

Havnebassinet mellem Marmormolen og Langelinie i Københavns Nordhavn skal forbindes med en imponerende gangbro 65 meters højde og et spænd på 160 meter, der skal forbinde to nye erhvervskvarterer med hver et kontorhøjhus på hver side.

Marmormolen bliver et kvarter med boliger, erhverv og hotel, hvor FN vil samle sine danske aktiviteter i forlængelse af de eksisterende Unicef-lager. Områdets vartegn bliver et 140 meters højhus med kontorer.

På modasatte side på spidsen af Langeliniemolen planlægger grundejeren, ATP, et opføre et tilsvarende men kun halvt så højt 65 meter højhus, der danner vederlag for den høje gangbro.

- Jeg er utrolig glad for, at vi nu får mulighed for at åbne endnu et af Københavns smukke havneområder op, hvor københavnerne både kan bo ogfå fri adgang til havnekanten. Samtidig glæder jeg mig over, at FN har valgt at samle alle sine danske aktiviteter på ét sted i København. Det kan københavnerne være stolte over, og jeg er sikker på, at området vil bliveet nyt vartegn for byen, udtaler overborgmester Ritt Bjerregaard.

Det er arkitektfirmaet 3XN, der har tegnet den spektakulære masterplan for Arealudviklingsselskabet, der ejer havnearealerne i Københavns Nordhavn. I alt planlægges 150.000 m2 fordelt på 55.000 m2 erhverv, en ny FN-by på op til 45.000 m2, 25.000 m2 boliger og et hotel på 25.000 m2.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder