UgensErhverv.dk
Egeraat til Roskilde

Egeraat til Roskilde

Forbrændingsanlæg i domkirkeby tegnes af berømt hollandsk arkitekt

20-05-2008

Den hollandske arkitekt Erik van Egeraat er kommet stærkt tilbage i Danmark efter hans mini højhuse på Krøyers Plads ved Københavns Havn blev droppet. På Kalvebod Brygge er et stort kontorkompleks undervejs og senest har han vundet konkurrencen om et nyt forbrændingsanlæg i Roskilde til virksomheden KARA/NOVEREN.

Erik van Egeraat vandt med et monumentalt forslag, der har tydelige refernecer til Roskildes berømte domkirke.

Facaden vil bestå af brunt aluminium og om natten vil bygningen kunne lyssættes, - et senario kunne være en gnist, der breder sig som en lysende flamme for så til sidst at fortære hele bygningen, som en metafor på den indre funktion.

Dommerkomiteen var enig om at forslaget, med sin enestående og kraftfulde udtryk gennem overraskende enkeltheder, har en oplevelsesværdi for betragteren på såvel stor afstand som ved den tætte kontakt, og derfor er det rigtige udtryk for KARA/NOVERENs nye bygning.

Den ny og moderne forbrændingslinie vil øge kapaciteten og dermed reducere transportafstandene for affald betydelig. Når det nye anlæg står færdigt vil det samlede kraftvarmeanlæg i Roskilde levere El til ca. 60.000 husstande og varme til ca. 40.000 husstande.

Det nye anlæg planlægges at stå færdigt i 2013.

De øvrige deltagere i konkurrencen var NL Architects, Cubo Arkitekter, Holm & Grut Arkitekter, SITE Arkitekter og C.F. Møller.

- nn

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder