UgensErhverv.dk
Mere havnebyggeri i ÅrhusIsbjerget.

Mere havnebyggeri i Århus

Boliger og wellness-hotel fortsætter nybyggeri i Århus Havn

20-05-2008

Projekterne ´Isbjerget´ og ´SHiP Spa & Health Port´ har vundet 3. og 4. udbudsrunde om byggeretten på Pier 4 i Århus Havn, hvor Danmarks største containerhavn tidligere har ligget.

´Isbjerget´ er et boligprojekt med 160 lejligheder, hvor almene og private lejere skal bo dør om dør i et arkitektonisk unikt byggeri. Bag projektet står Tækker Group med Brabrand Boligforening, mens et international arkitektteam bestående af SeARCH(NL), Louis Paillard(F), JDS Architects(DK/B) samt CEBRA (DK) har slået stregerne.

´SHiP Spa & Health Port´ er sundhedskulturhus med akva-, wellness- og fitnessaktiviteter for alle besøgende samt et 5 stjernet hotel med møde- og konferencefaciliteter på i alt 5.000 etagekvm. Byggeselskab Olav de Linde er bygherre på projetket som Arkitema har tegnet.

- Med Isbjerget får vi enestående boligmæssige kvaliteter såvel som et byarkitektonisk udtryk af højeste kunstneriske kvalitet, siger Kent Martinussen, adm. dir. i DAC|Dansk Arkitektur Center og repræsentant for det politiske bedømmelsesudvalgs arkitektfaglige rådgi-vere.

- Den samlede havnefront mod bugten rummer med dette projekt mulighed for at tilføre havnen og byen en stærk og markant arkitektonisk helhed med store landmark kvalite-ter, lyder bedømmelsen af projektet SHiP.

- nn

Brochurer

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 16/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Økonomisk usikkerhed kommer i vejen for energirenoveringer

Kun 13 procent af danskere forventer at investere i energioptimering af deres bolig i år. Det viser en undersøgelse fra Exometric, der peger på økonomien som den største barriere

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

- Børsen bør genopbygges bæredygtigt

Når Børsen skal genopbygges, bør bæredygtighed være et af de bærende principper. Sådan lyder det fra Konstruktørforeningens formandskab, som opfordrer politikerne til at fjerne de benspænd, der ligger i de nuværende dokumentationskrav

Flot hæder til Carl Ras

Flot hæder til Carl Ras

Engrosvirksomheden Carl Ras har vundet Great Place To Work's konkurrence om Danmarks bedste arbejdspladser i kategorien for mellemstore virksomheder