UgensErhverv.dk

Termo-glatte-system til MDF

Spar procestid og lak-materiale med det revolutionerende termo-glatte-system til MDF

25-06-2004

LINDLARSEN A/S introducerer nu termoglatning - et koncept, der eliminerer ellers kendte problemer med både tids- og materialekrævende efter-bearbejdning af profiler i MDF-plader.
Systemet erstatter den ofte tidskrævende og i praksis “ umulige” pudseopgave af profiler i MDF med et nøjagtigt tilpasset profilglatteværktøj, der ved høje temperaturer smelter harpiks og andre bindemidler i MDF pladen til en glat og lukket overflade, der direkte kan lakeres på.

Systemet fås til påbygning på gennemløbsmaskiner og fås på nye CNC-maskiner fra MAKA.
Med termoglatning er det derfor muligt at glatte både indvendige profiler og udvendige kantprofiler af MDF materiale - på en nem måde, der samtidigt sikrer et meget flot slutprodukt.

Udvendige kanter
Den nuværende tid- og materialekrævende behandlingsproces af MDF kanter er fortid med termoglatte systemet TERMOFACE.

Systemet der er udviklet og patenteret i et samarbejde mellem de tyske virksomheder MAKA, WENDT og Holz Institut, har efter en lang udviklings- og testperiode, nu været i industriel anvendelse i mere end 2 år.

De opnåede resultater er fremragende, og brugere af systemet har gennem tids- og lakbesparelser, meldt om tilbagebetalingstider på få måneder og markante kvalitetsforbedringer.

TERMOFACE der i gennemløbsmaskiner kan arbejde med fremførings-hastigheder på op til 50 m/min efterlader en glasagtig glat overflade direkte til påføring af lak uden forudgående pudsning.

Systemet leveres til montering på dobb. tappere og andre gennemløbs-maskiner komplet med varme- og kølesystem, elkontrolpult samt montagestander for 2 profilglatte-værktøjer.

Indvendige profiler
Til indvendige profiler eller faconemner, som i dag typisk fremstilles på CNC-maskiner, fås FixFace-systemet på nye CNC-maskiner fra MAKA. Princippet er det samme - et profilglatteværktøj lukker overfladen ved høje temperaturer. Værktøjet til termoglatning sidder direkte på CNC-maskinen som et tillægsmodul på separat aggregat eller som vekselværktøj. Det betyder, at MDF-pladerne kan færdigbearbejdes i én arbejdsgang. Den kendte MDF porøsitet er således fortid.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister