UgensErhverv.dk

Herningvirksomhed får ordre på gigantisk varelager

Midtjysk Totalbyg har etableret sig i branchen efter at have gennemført flere lignende projekter

25-04-2008

Dansk Supermarkeds nye, 55.000 kvadratmeter store nonfood-lager og ferskvareterminal i Aarslev skal opføres af entreprenøren Midtjysk Totalbyg, som desuden er beskæftiget med opførelsen af et centrallager for SuperGros i Ringsted på Sjælland. I følge Midtjysk Totalbygs administrerende direktør, Martin Moeskjær, er det blandt andet opmærksomheden fra de projekter, der har medvirket til, at den seneste ordre blev en kendsgerning.

- Vi har for alvor etableret os i branchen. Nu kommer folk til os, og ordrebogen er næsten fyldt i år og næste år, siger Martin Moeskjær.

Midtjysk Totalbyg har oparbejdet en stor erfaring i netop byggerier af centrallagre. Og den får man brug for i forbindelsen med opgaven for Dansk Supermarked. Der er nemlig tale om et meget stort og komplekst byggeri, der skal huse en række forskellige faciliteter.

Samlet lager sparer tung trafik
Det 55.000 kvadratmeter store byggeri med lagerfaciliteter i 40 meters højde, skal være klar til brug i 201 og skal rumme Dansk Supermarkeds nonfood-lager for supermarkedskæderne Føtex og Bilka.
Alt i alt bliver der tale om 110.000 pallepladser. Byggeriet skal desuden på et senere tidspunkt rumme administrationen for Bilka Indkøb.

- Dansk Supermarked har valgt at bygge i Aarslev, fordi det er tæt på både motorvej, jernbane og havnefaciliteter. Ved at samle hele otte lager-lokationer samme sted, sparer man desuden området for en betydelig mængde tung trafik, forklarer Erik Eisenberg, der er informationschef i Dansk Supermarked.

Midtjysk Totalbyg får til opgave at implementere den nyeste teknik i byggeriet, så arbejdsmiljøet for de 200 ansatte bliver bedst muligt.. Projektet har en entreprisesum på et trecifret millionbeløb.
Midtjysk Totalbyg, der har 10 ansatte, kom ud af 2007 med et overskud på 17.7 mio. kr. mod 3.7 mio. kr. året før. Omsætningen nåede i 2007 379 mio. kr. mod 97 mio. kr. året før.

- Vi mærker ikke nogen nedgang men forventer et lige så flot resultat i 2008, siger den administrerende direktør Martin Moeskjær.

- tibu

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

To landsbyer i Hedensted har fået godkendt fjernvarmeløsninger baseret på termonet efter bestemmelserne i varmeforsyningsloven. Det betyder, at de to landsbyer nu kan igangsætte processen med at søge billig finansiering til anlæggene