UgensErhverv.dk
Stor entreprenør med i EU’s energiprogramI Malmø har NCC netop indviet et erhvervsbyggeri,

Stor entreprenør med i EU’s energiprogram

NCC vil spare 25 procent på energirammen i nyt erhvervsbyggeri ved at deltage i Green Building-programmet, der skal skabe vedvarende CO2-reduktion

24-04-2008

De to første danske bygninger, der opnår EU’s Green Building-status, står klar inden klimatopmødet næste år. Det lover NCC Property Development A/S, som netop har indsendt ansøgning om at blive dansk partner i The European Green Building Programme.

- Vi skylder os selv og vores kunder, at vi bidrager til at reducere energiforbruget i bygninger. EU’s Green Building-program er fremadskuende ved at medlemmerne opfører bygninger, der er 25 procent mere energieffektive end de nationale myndigheders krav til energirammen, siger administrerende direktør Nikolaj Hertel, NCC Property Development.

Som dansk Green Building-partner ønsker NCC Property Development ikke kun at bidrage til at nå EU-programmets mål om at reducere energiforbruget i erhvervsbygninger og formindske CO2-udslippet. Målet er også at give bygningernes brugere og ejere både glæden og gevinsten ved at yde et aktivt bidrag til energireduktion og bæredygtighed.

- Ved hele tiden at være 25 procent foran myndighedernes energikrav er vi med til at fremme en ambitiøs udvikling. Med det mål kan vi skabe løsninger, der gør et indhug i CO2-udslippet og skaber fordele til vores kunder, siger Nikolaj Hertel.

Fakta om Green Building
Fra 2008 er det muligt for danske virksomheder at deltage i The European Green Building Programme, som er skabt af EU Kommissionen. Programmet har som mål ad frivillighedens vej at forbedre energieffektiviteten i erhvervsbyggeri i hele EU. NCC har allerede opført bygninger i Sverige, der har Green Building-status. NCC Property Development forventer at blive den første nationale Green Building-partner i Danmark, hvor NCC udover partnerskabet også arbejder med at skabe en national Green Building-organisation, der kan udbrede EU-initiativet herhjemme.

- tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling