UgensErhverv.dk

Byggeaktiviteten neddrosles i 3. kvartal 2004

TUN Tendens 3. kvartal 2004 viser et mærkbart fald i byggeaktiviteten.

25-06-2004

- Forårspakken, som regeringen fremlagde i marts måned, betyder fremrykkede skattelettelser på ca. 1.000,- kr. om måneden for en faglært arbejder eller typisk det dobbelte for et par. Vi havde håbet, at denne fremgang i folks rådighedsbeløb på i alt ca. 7,9 mia. kr. fordelt med ca. 1,1 mia. kr. pr. måned resten af året, ville sætte skub i byggeriet og folks lyst til at gøre noget ekstraordinært ved boligen, siger Trælasthandlerunionens adm. direktør, Palle Thomsen, i en kommentar til den netop udkomne TUN Tendens for 3. kvartal 2004.

- Noget tyder på, at folks forbrugslyst endnu ikke har haft en afsmittende effekt på industrien således, at de langt om længe kunne få de optimistiske briller på, og igen turde investere i bygninger, fortsætter Palle Thomsen, og det er vi naturligvis ikke særligt begejstrede for i byggevarehandelen.

Industri- og erhvervsbyggeriet halveres i 3. kvartal 2004

- Byggeaktiviteten for 3. kvartal 2004, set i forhold til 2. kvartal 2004, forventes at vise en kraftig nedgang i byggeriet på landsplan. Nedgangen kan nå op på ca. 38 %, frygter TUNs direktør.

- Hvis vi betragter udviklingen i forhold til 3. kvartal 2003 er nedgangen ligeledes mærkbar, på omkring 15 %!

- Største tilbagegang på landsplan er indenfor industri- og erhvervs-sektorerne hvor aktiviteten er halveret, men der er som sædvanlig store afvigelser amt for amt.

- Således er der forventet moderat fremgang for København og Frederiksborg amt, med henholdsvis 5 % og 8 %. Til gengæld er der en kraftig tilbagegang i Fyns amt, på hele 40 %, medens der i Århus amt opleves en særdeles kraftig fremgang, set i forhold til samme periode 2003, på ikke mindre end 85 %.

- Ser man imidlertid på det samlede billede for hele Danmark, er udviklingen i de kommende måneder ikke særlig positiv, konstaterer Palle Thomsen.

Klar fremgang på 39 % i 2. kvartal

TUN Tendens forventede, at 2. kvartal 2004 ville vise en klar fremgang på omkring 39 % i forhold til samme periode året før. I forhold til 1. kvartal 2004 skulle byggeaktiviteten stige med ca. 44 % i 2. kvartal.

De faktiske tal for 2. kvartal 2004 blev meget lig de forventede. Forskellen mellem det forventede og det faktiske fordelte sig således:

Bolig: + 7 %
Industri: - 1 %
Erhverv: + 16 %
Fritid: - 9 %
Institution: - 5 %

- Her ved indgangen til 3. kvartal 2004, kan vi se, at den totale byggesum blev ca. 2 % højere end forudsagt ved indgangen til 2. kvartal 2004, siger TUN direktøren og fortsætter, det er værd at bemærke, at kategorien Industribyggeri oplevede en væsentlig stigning i forhold til 2. kvartal 2003, på over 60 %!

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister