UgensErhverv.dk

Billigere at bygge sikkert

Dansk Standard mener, at kravene til sikkerhed er for høje, og vil ændre normen.

25-06-2004

Dansk Standard mener, at kravene til sikkerhed er for høje, og vil ændre normen.


Det blive billigere at bygge sikkert i fremtiden, forventer Dansk Standard (DS), der er i gang med en revidering af konstruktionsnormerne for dansk byggeri. DS har oplevet, at flere års praktiske erfaringer med de nyeste udgaver af de danske konstruktionsnormer har vist, at det generelle sikkerhedsniveau i DS 409 er blevet sat for højt. Forbruget af byggematerialer er dermed også blevet større end nødvendigt.

DS 409 er navnet på den meget vigtige sikkerhedsnorm, der binder de øvrige 10 sammen. I alt 11 konstruktionsnormer udgør fundamentet for byggeriet herhjemme.

- Det står nu klart, at det generelle sikkerhedsniveau i DS 409 ligger over det nødvendige. Derfor iværksætter vi en revision for at skabe større sammenhæng mellem DS 409 og de øvrige konstruktionsnormer og for at tilpasse den til den europæiske sikkerhedsnorm. Med revisionen er der udsigt til lavere materialeomkostninger – vel at mærke uden, at danskerne behøver frygte for sikkerheden, udtaler Preben Aagaard Nielsen, afdelingschef i Dansk Standard.

Ensartet sikkerhedsniveau
Revisionen af DS 409 skal føre til et ensartet sikkerhedsniveau på tværs af byggematerialer og laster samt bringe den danske sikkerhedsnorm i overensstemmelse med den nye europæiske sikkerhedsnorm DS/EN 1990:2003 ’Basis of structural design’, oplyser Dansk Standard.

Revisionen sker dermed også som led i overgangen til det europæiske system af Eurocodes, der skal afløse det danske sæt af konstruktionsnormer.

Eurocodes forventes først klar i 2010, men den reviderede DS 409 vil allerede fra næste år bringe danske byggeri på højde med det kommende europæiske normsystem. Dansk standard forventer, at en revideret DS 409 kan tages i brug omkring 1. april 2005.
-ls.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister