UgensErhverv.dk
Højhus i Holbæk

Højhus i Holbæk

17 etagers boligtårn på vej i den nye bydel på Holbæk Havn

14-03-2008

45 moderne boliger i et 17 etagers højt vartegn for Holbæk Havn er resultatet, når højhuset på Karré 31 står færdigt.

Mod nord åbner højhuset sig i en vifteform, der sikrer, at alle lejligheder får udsigt over Holbæk Fjord, og at vandet konstant er til stede i de enkelte boliger. Højhusets orientering, vifteform og generelle opbygning medfører, at det fremstår som en slank bygning - hvad enten den betragtes fra land eller vand.

- Vi har bestræbt os på at skabe et markant arkitektonisk vartegn for Holbæk Havn. For at bygningen skal fremstå så let og indbydende som overhovedet muligt, har vi valgt en lys overflade, der tilpasser sig de andre nyopførte bebyggelser, der ligger i området. Vi bryder overfladen med mørke vinduesbånd og felter, der sammen med altanerne tilfører bygningen lethed, elegance og karakter, udtaler projektleder Franz Ødum fra Arkitektfirmaet JUUL|FROST Arkitekter, der har udformet højhuset for Keops Development .

Bygningen placeres på en plint, der bliver et offentligt tilgængeligt pladsrum, med forskellige rekreative udfoldelsesmuligheder. Fra havnepromenaden er der direkte adgang til boligerne, der hermed integreres fuldt ud med de offentligt tilgængelige arealer langs havnen.

Boligerne på etagerne 1-14 er identiske og indeholder hver især 3 lejligheder, der samler sig om et fælles forrum, der ligger i umiddelbar forlængelse af en fælles elevator- og trappekerne. 15. og 16. etage er penthouse-etagerne:15. sal består af to lejligheder, mens den øverste etage er forbeholdt højhuset største bolig, der får en integreret tagterrasse.

- nn

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge