UgensErhverv.dk

Europa er afhængig af små virksomheder

Tidligere statsminister Poul Nyrup lancerede et nyt rådgivningsnetværk for SMV´er ved et besøg i Håndværksrådet

11-03-2008

- Nye arbejdspladser i Europa bliver ikke skabt af store industrikoncerner, men af Europas små og mellemstore virksomheder. Derfor er Europa afhængig af disse virksomheder, og derfor er Enterprise Network Europe en født succes, sagde Håndværksrådets formand, Niels-Erik Lundvig, da EU’s nye netværk for små og mellemstore virksomheder blev skudt i gang i Håndværkets Hus i går.

Det skete på et netværksmøde, hvor de ni danske deltagere i netværket blev præsenteret. Hovedtaler var tidligere statsminister og nuværende medlem af Europa Parlamentet, Poul Nyrup Rasmussen, der talte under overskriften ’De små virksomheders Europa’.

- Er man lille og vågen, er man nogle gange også meget hurtig til at omstille sig og udnytte de muligheder, et åbent Europa giver. Men det er ikke let, sagde Poul Nyrup Rasmussen, der roste Håndværksrådets mangeårige arbejde for at fjerne barrierer i EU-systemet for små og mellemstore danske virksomheder.

Nyrup: Forhøj grænsen for udbud
Der er dog et stykke vej igen, før SMV’ernes vej bliver let farbar, for når virksomheder eksempelvis skal byde på et udbud til en værdi af 1,5 mio. kr., betyder de indviklede regler, som bl.a. skulle beskytte små og mellemstore virksomheder, at alene papirarbejdet er lige så kostbart som opgaven.

- De komplicerede udbudsregler får især små virksomheder til at afstå fra at byde, og vi må spørge os selv: Har vores arbejde på dette område været besværet værd? Eller har vi ikke tværtimod forsøgt at stille alt for ideelle og langsigtede regler op? Jeg tror, at vi har bygget for meget bureaukrati op og fået for lidt ud af det, sagde Poul Nyrup Rasmussen og fortsatte:

- EU’s grænse for udbud kunne passende femdobles fra de nuværende 1-1,5 mio. kr. til en mio. euro, hvilket svarer til 7,5 mio. kr., således at kun offentlige indkøbskontrakter på 7,5 mio. kr. eller derover skal udbydes efter EU’s komplicerede udbudsregler, mens udbud under den grænse til gengæld omfattes af en annonceringspligt. I dag er udbudsgrænsen 1 mio. kroner. Kan vi ikke hæve den til 1 mio. euro?, spurgte Poul Nyrup Rasmussen på netværksmødet

Om Enterprise Europe Network
Enterprise Europe Network erstatter den hidtidige EU-oplysningsindsats over for virksomheder og har fokus på erhvervsservice, innovation samt forskning og udvikling (R&D) til små og mellemstore virksomheder. I alt ni institutioner og organisationer landet over deltager i den danske del af det europæiske netværk.

De danske deltagere i netværket er:
Agro Business Park i Tjele
NordDanmarks EU-Kontor i Aalborg
Fonden AluCluster i Løgumkloster
Sjællands ErhvervsCenter i Vordingborg
Håndværksrådet International A/S i Viborg
Håndværksrådet i København
Dansk Erhverv i København
EU Center i Herning
Fyns ErhvervsCenter i Odense

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling