UgensErhverv.dk
Århus med multimediehus

Århus med multimediehus

Syv teams udvalgt til konkurrence om byrum og multimediehus i Århus Havn.

10-03-2008

Århus Kommune og Realdania har i fællesskab udvalgt de seks hold, der skal konkurrere om at tegne Århus’ nye havnebyrum og Multimediehus.

Projektet er Århus Kommunes hidtil største byudviklingsprojekt, og omfatter bastionsopbygning med etablering af parkeringsfaciliteter, opførelsen af Multimediehuset, den afsluttende å-åbning, etableringen af en ny havneplads samt løsning af en række infrastrukturelle udfordringer i området.

Det seks teams er:
- C.F. Møller A/S, CEBRA A/S, BB + GG Arquitectes og Kollision I/S.
- 3xN A/S og Gehl Architects.
- Mecanoo architecten og GJØRTZ, PANK og PARTNERE A/S.
- Lundgaard & Tranberg Arkitektfirma A/S, Marianne Levinsen ApS og Imitio I/S.
- Arkitema, AART, Hans Peter Kuhn, Seismonaut, Danmarks Biblioteksskole, Niels Ole Finnemann.
- Schmidt Hammer & Lassen, Bosch & Fjord ApS, Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue, Henrik Jochumsen og Casper Hvenegaard Rasmussen.

- Det er seks internationalt stærke rådgiverhold, der er udvalgt til at give deres bud på udviklingen af det nye centrale havnebyrum og Multimediehuset til gavn og glæde for Århus. Vi tror på, at såvel de danske som de udenlandske arkitekter, der deltager i konkurrencen, kan løfte denne meget komplicerede byudviklingsopgave på fornem vis, siger adm. direktør Flemming Borreskov fra Realdania, der sammen med Århus Kommune har udvalgt de seks hold.

Konkurrencen vil komme til at udspille sig i to faser.

Fase 1 vil løbe frem til slutningen af juni, hvor holdene anonymt afleverer deres forslag til bedømmelse. I løbet af august vil bedømmelseskomiteen, der består af repræsentanter fra alle partier i Århus Byråd samt Realdania, Realea A/S og en række fagdommere, vurdere forslagene og udvælge et antal ligeværdige vindere.

Disse vindere får lov at gå videre til en dialog- og forhandlingsfase i efteråret, hvorefter det forventes at den endelig vinder bliver fundet i starten af 2009.

Den valgte konkurrenceform er usædvanlig, men er et bevidst valg for alle parter, idet denne konkurrenceform sikrer, at der fra starten fokuseres på økonomi og integreret design. Samtidig har det været væsentligt, at der undervejs bliver mulighed for dialog med de bydende, da det er parternes stærke overbevisning, at dette vil skabe et bedre resultat.

Multimediehuset forventes at stå færdigt ultimo 2014 og Havnepladsen ultimo 2015.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling