UgensErhverv.dk
Byggeansøgninger er for dårlige

Byggeansøgninger er for dårlige

70 procent af ansøgningerne om byggetilladelse er mangelfulde, viser undersøgelse fra Konstruktørforeningen.

07-03-2008

En undersøgelse foretaget af Konstruktørforeningen viser, at det står mere end skidt til med kvaliteten i de byggesags-ansøgninger, som de projekterende afleverer i kommunerne. Op mod 70 procent af ansøgningerne er mangelfulde.

Hos kommunerne vurderer man, at de dårlige byggeansøgninger skyldes, at ansøgerne indsender halvfærdige projekter. Der kan f.eks. mangle beregninger på bærende konstruktioner. Den type mangler kan have sikkerhedsmæssige konsekvenser, hvis de skyldes, at beregningerne ikke er foretaget eller er mangelfulde.

Resultatet af Konstruktørforeningens undersøgelse er på linje med en undersøgelse foretaget af Erhvervs- og Byggestyrelsen fra 2004.

Her viser en rundspørge i fem kommuner, at ansøgningerne fra de projekterende ofte er for dårlig. Især når det gælder mindre byggerier som f.eks. enfamilieshuse.

I Erhvervs- og Byggestyrelsens undersøgelse er kun mellem 5 – 60 procent af ansøgningerne tilstrækkeligt oplyste, når kommunen modtager dem.

- Det er skræmmende resultater. Især fordi et nyt lovforslag lægger op til, at netop enfamiliehuse ikke længere skal igennem en teknisk byggesagsbehandling i kommunerne. Fremover er der ingen, der fanger det, hvis et typehusfirma har ’glemt’ en beregning. Og når først huset er bygget, så er det ofte dyrt at rette en konstruktionsfejl, siger chefkonsulent Jacob Ravn Thomsen fra Konstruktørforeningen.

Konstruktørforeningen vurderer, at det nye lovforslag ikke får konsekvenser fra dag 1. Men på sigt er det nye forslag et spændende samfundseksperiment.

- Vi kommer til at se resultatet om 10 år, når ganske almindelige danskere står med ulovlige eller ligefrem livsfarlige konstruktioner i husene og måske oven i købet gerne vil sælge dem, siger chefkonsulent Jacob Ravn Thomsen.

- nn

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge