UgensErhverv.dk

Ny malerformand vil forbedre arbejdsmiljø

Danske Malermestre øger fokus på materialer og arbejdspladser.

23-06-2004

Danske Malermestre øger fokus på materialer og arbejdspladser.


Danske Malermestre vil øge indsatsen for at forbedre arbejdsmiljøet til gavn for faget og dets ansatte. Det sagde foreningens nye formand, malermester Glenn Larsen, på Danske Malermestres generalforsamling, hvor han netop var blevet valgt som afløser for tidligere formand Evald Jensen.

- Historisk har malerfaget altid haft et stort fokus på arbejdsmiljøet. Og faget tog selv aktivt del i arbejdet med at fjerne de farlige produkter for mange år siden. Nu er det tid til at gå et skridt videre. Efter den nye arbejdsmiljøreform, hvor alle landets virksomheder skal have deres arbejdsmiljø screenet af Arbejdstilsynet, bliver arbejdsmiljø også et spørgsmål om ledelse. Derfor skal der fokus på arbejdsmiljøet som en del af den daglige drift af virksomheden, sagde Glenn Larsen.

Danske Malermestre vil sætte arbejdsmiljø i system ved at tilbyde en række kursusaktiviteter og ledelsesværktøjer, der blandt andet skal sætte dem i stand til at flytte et godt arbejdsmiljø fra en arbejdsplads til en anden.

Og der kan være god økonomi i et godt arbejdsmiljø, mener den nyvalgte formand. Han ser en klar sammenhæng mellem arbejdsmiljø og godt malearbejde. Godt arbejdsmiljø forudsætter fornuftig planlægning, en ryddet arbejdsplads samt godt værktøj og gode materialer, hvilket også gør sig gældende for godt malearbejde.

- Ordentligt sikkerhedsarbejde kan altså være med til at højne kvaliteten, for malearbejdet og byggeriet som helhed. Det er blevet kutyme i danske byggeri, at det skal være rodet og med stress på til sidst. Men hvis man begynder at tænke på, hvor mange ekstra skridt, man skal tage for at komme rundt om rodet på byggepladserne, er det slet ikke så få.
Ekstra skridt er ekstra tid og penge. På et eller andet plan er dårligt arbejdsmiljø altså en fordyrelse her og nu for bygherren, sagde formanden.

Glenn Larsen er overbevist om, at et godt arbejdsmiljø kan sikre tilgangen til faget.

- Jeg er heller ikke i tvivl om, at det er et område, som vil få betydning i kampen om nye medarbejdere, små generationer eller ej. Faktisk oplever vi allerede nu, at løn ikke altid er de unges første spørgsmål, når vi taler med dem, siger han.
-ls.

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Grebet strammes om de brodne kar med social dumping

Bred politisk aftale mellem regeringen, DanmarksDemokraterne, SF, Enhedslisten, Radikale Venstre, Dansk Folkeparti og Alternativet om at bekæmpe social dumping

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 21/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Lidt har også ret - men det vigtigste mangler

Gevinsterne ved social dumping har været så store, at de lyssky entreprenører har ifølge BAT været ligeglade

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

Erhvervsministeren agerer med skyklapper på

SMVdanmarks administrerende direktør er stærkt utilfreds med, at erhvervsministeren bagatelliserer, at store virksomheder ’tvinger’ eksempelvis håndværkerfirmaer til at acceptere meget lange betalingsfrister