UgensErhverv.dk

Et skulderklap for at sætte fokus på seniorerne

HTH Køkkener modtager pris for sin evne til at tiltrække og fastholde seniorer

26-02-2008

HTH Køkkener A/S vinder Seniorpraksis Prisen for virksomhedens sociale ansvarlighed overfor seniorer. Af de i alt 855 medarbejdere er 250 over 50 år. De bliver blandt meget andet tilbudt gratis medlemskab af den populære HTH Club 50.

- Det er rigtigt dejligt, at vi vinder prisen, for det får ikke kun HTH, men måske også andre virksomheder til at sætte endnu mere fokus på seniorerne. Ved at fortælle, hvad vi gør for at være en god arbejdsplads uanset alderen, håber jeg, at vi kan inspirere andre til at gøre det samme, siger seniorkoordinator hos HTH Køkkener, Inga Andersen.

Den lille virksomhed, DFI-Gruppen A/S, med kun 14 ansatte vinder prisen i kategorien ’lille/mellemstor virksomhed’. DFI-Gruppen projekterer ventilationsanlæg og udmærker sig ved, at de seks seniorer i virksomheden har fuldstændigt frie rammer til selv at planlægge arbejdsdagen og antallet af arbejdstimer:

- Vi er meget bevidste om, at der ligger en masse guld gemt i seniorerne. De er ikke en hyldevare, ligesom vores projekter heller ikke er, så derfor skal vi passe godt på dem. Ønsket om selv at afstemme indsatsen til både energien og den opgave, der skal løses, turde vi godt imødekomme, og flere har tilkendegivet, at var det ikke for de frie forhold, var de stoppet for længst,” fortæller direktør Jens Erik Jensen.

I kategorien ’offentlig virksomhed’ bliver det Serviceafdelingen på Hillerød Hospital, der løber med æren. En gruppe seniorer har fået en mentoruddannelse, og det har vist sig at være et kæmpe plus for alle parter.

Bag uddelingen af Seniorpraksis Prisen står Beskæftigelsesministeriet, Det Nationale Forskningscenter for Arbejdsmiljø, Ledernes Hovedorganisation, Ældre Sagen og Børsen. Prisen er et skulderklap til virksomheder, der har gjort en målrettet indsats for at forbedre de fysiske og psykiske arbejdsforhold for seniorer.
Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen ser to hovedformål med Seniorpraksis Prisen:

- Jeg tror meget på det gode eksempels magt. Og med Seniorpraksis Prisen slår vi to fluer med ét smæk: Vi giver et skulderklap og en anerkendelse til de virksomheder, der allerede har en god seniorpraksis. Og samtidig får vi de gode eksempler frem i lyset, så andre forhåbentlig vil lade sig inspirere af dem, siger ministeren.

Uddelingen af Seniorpraksis Prisen er ét af mange initiativer under overskriften ’Et par år ekstra gør en forskel’. Kampagnens mål er at sætte fokus på den store ressource som seniorerne udgør på arbejdsmarkedet.
- tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling