UgensErhverv.dk

Rockwool: Energiplanen er uambitiøs

Den nye energipolitiske aftale er en dråbe i havet, når det gælder energiforbruget i eksisterende bygninger, mener virksomheden

26-02-2008

Virksomheden Rockwool A/S klandrer nu den nye energipolitiske aftale om ikke at forholde sig ambitiøst til facts om det overdrevne energiforbrug i bygninger, og mener derfor ikke, at den nye aftale vil rykke stort ved det store energiforbrug i bygninger.

Man hæfter sig ved, at den nye aftale ganske vist sætter mål for nye bygninger, men at nybyggeriet kun udgør en enkelt procent af den samlede byggebestand, og at den samlede besparelse derfor er på størrelse med en dråbe i havet.

- En af de hurtigste og billigste måder at opnå et mindre energiforbrug og dermed mindske vores CO2-udledning på er at efterisolere de bygninger, som allerede står derude. Derfor er det overraskende og meget uhensigtsmæssigt, at aftalen ikke forholder sig mere aggressivt til at nedbringe energiforbruget i eksisterende bygninger, siger Johan Prior Knock, administrerende direktør i Rockwool A/S.

- Vi kan løse problemet med kendte og afprøvede tekniske løsninger, så det er muligt at komme i gang i morgen, hvis den politiske vilje er der. Og politiske tiltag er helt afgørende for at udløse det kæmpe besparelsespotentiale, der ligger her. For vi må konstatere, at energibesparelser i bygninger ikke er en prioritet hos danske husejere. Danskerne investerede 16 mia. kr. i nye køkkener i 2006, mens de fleste husejere ikke vil investere 12.-15.000 kr. i en hulmursisolering. Og heller ikke i den offentlige sektor får gjort nok for at nedbringe energiforbruget i bygninger.

- Politikerne må derfor hurtigt etablere nogle incitamenter, som giver bygningsejere interessere sig for at energirenovere, hvis vi skal det store energispild i bygninger til livs. Det burde indgå som en væsentlig del af en effektfuld energiplan.

Gør det billigere at nå målet om vedvarende energi
Der er endnu en gevinst ved at fokusere på energirenovering, ifølge Johan Prior Knock:

- Hvis vi kan mindske samfundets behov for energi, vil det også blive lettere og billigere for samfundet at nå målet om mere vedvarende energi, siger han.

-tibu

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling