UgensErhverv.dk

Dansk-skotsk OPP sat i gang

Pihl har taget første spadestik til milliardstort OPP-skoleprojekt i Skotland

25-02-2008

Efter endelig underskrift af kontrakt på 1,2 mia.kr. er E. Pihl & Søn nu godt i gang med opførelsen af ti nye skoler og et sportscenter i Aberdeen i Skotland. Den danske entreprenør står i spdsen for konsortiet NYOP Education, der tilbage i december 2006 blev udpeget til at projektere, opføre og drive byggerierne i Offentligt-Privat-Partnerskab.

Pihl indgår som totalentreprenør sammen med islandske Nýsir og britiske Operon, og 30 danske medarbejdere fra Pihl har i nogen tid haft foden på skotsk jord for at forberede projektet og rekruttere lokal arbejdskraft sammen med de øvrige konsortiepartnere.

Det har derfor været muligt straks efter endelig underskrift af kontrakten at påbegynde opførelsen af de første to skoler med plads til henholdsvis 1.150 og 650 elever.

Den første skole skal stå klar til foråret 2009, og i efteråret 2010 kan klokken ringe ind til time på den sidste skole.

Skolerne opføres i miljøvenlige byggematerialer, og Pihl introducerer en række gennemprøvede danske og skandinaviske byggekomponenter i de nye skoler, hvor der fra starten har været fokus på lysforhold, indretning og indeklima.

Med skoleprojektet i Aberdeen og opførelsen af verdens største byhistoriske museum i Liverpool, er det britiske marked et af Pihls større markeder uden for Danmark. Samtidig er OPP-projektet med til at understrege Pihls rolle som Danmarks førende entreprenør inden for Offentligt-Privat-Partnerskab i Danmark og i udlandet.

-Vi er på det britiske marked for at blive her og forventer vækst, også inden for samarbejdsformen OPP, siger projektdirektør Claus Wiegand Larsen, E. Pihl & Søn.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling