UgensErhverv.dk
Arkitekter som redebyggere

Arkitekter som redebyggere

Elkiær+Ebbeskov tegner nye rammer for værestedet, Reden, i Århus

25-02-2008

´Fremsynet´ og ´smukt´. Det er nogle af de ord, som dommerkomiteen bruger om vinderprojektet i en netop afsluttet arkitektkonkurrence om nye rammer for Reden i Århus – et rådgivnings- og værested for udsatte kvinder.

Bag vinderprojektet står Elkiær + Ebbeskov arkitekter anført af de to yngre arkitekter Lotte Elkiær og Ane Ebbeskov Olsen.

Det er KFUKs Sociale Arbejde og Realdania, der i fællesskab har udskrevet konkurrencen. Målet har været at få et bud på de nye fysiske rammer for Reden i Århus. Reden er et værested for kvinder, og mange af brugerne er prostituerede, som ellers lever en stor del af deres liv på gaden.

Huset, som Reden bor i, er forfaldent og skal under alle omstændigheder enten istandsættes, udbygges eller bygges helt om.

- Det er i overbevisende stil lykkedes forslagsstillerne at koble de indre funktioner med den ydre ”skal”. Derigennem skabes en bygning, hvor det indre og det ydre flettes sammen til en uløselig helhed, der vidner om stor indlevelse i det liv, der på godt og ondt leves i Reden, lyder det fra dommerkomitéen, der også finder projektet forfriskende uprætentiøst i udtryk og materialevalg, og bygningen udtrykker meget præcist den stemning og den ånd, der kendetegner Reden som værested.

KFUKs Sociale Arbejdes landsbestyrelse vil nu studere vinderforslaget nærmere og dernæst beslutte, hvordan man kommer videre.

Realdania har økonomisk muliggjort konkurrencen, som har været afholdt i samarbejde med JJW Arkitekter som bygherrerådgivere og Akademisk Arkitektforening som konkurrenceteknisk rådgiver.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling