UgensErhverv.dk

Værktøj til digital aflevering

Bygherreforeningen introducerer software til overlevering af data fra byggeproces til drift

22-02-2008

Hvordan omsætter man bygherrekrav til praktisk arbejde i sin bygherrevirksomhed?

Det spørgsmål har inspireret Bygherreforeningen til at skabe et stykke software, der skal hjælpe deres medlemmer med digital aflevering, nærmere betegnet overleveringen af data fra byggeprocessen til driftsfasen.

- Vores medlemmer tror på fordelene ved at digitalisere byggeprocessen. Ikke mindst er der store forventninger til at man i den efterfølgende drift af bygningerne vil høste fordele, udtaler sekretariatsleder Henrik L. Bang på vegne af Bygherreforeningen.

- Men bygherrerne kan også se vanskelighederne med at komme fra bygherrekravene, som de er formuleret, og til den konkrete implementering i hverdagens rutiner. Her er der brug for enkle hjælpeværktøjer ud fra konkrete behov, som det vi nu præsenterer med kravkonfiguratoren. Vi tror den kan kickstarte udviklingen inden for digital aflevering, siger Henrik L. Bang.

Programmet, der hedder Bygherrens og driftsherrens kravkonfigurator til digital aflevering, præsenteres ved to temamøder henholdsvis i Århus den 3. marts og i København den 5. marts.

Udover demonstration af værktøjet vil Erhvervs- og Byggestyrelsen fortælle om udviklingen i Det Digitale Byggeri. Møderne henvender sig naturligvis først og fremmest til bygherrer.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling