UgensErhverv.dk
Europan-vindere på arbejde- Foto: Katrine Bartram Reinert.

Europan-vindere på arbejde

Herning Kommune indleder samarbejde med fire yngre arkitekter.

22-02-2008

Byplanudvalget i Herning Kommune har besluttet at indgå et samarbejde med de fire unge kvindelige arkitekter, som vandt den prestigefyldte internationale Europan konkurrence med Herning-projektet ´Take a lama and walk with me´.

De fire er landskabsarkitekterne Christine Vad Majgaard og Signe Høyer Frederiksen, og arkitekterne Karen Stub Christensen og Kristine Holter Andersen. Sidstnævnte er fra Norge.

De unge arkitekter vandt med et forslag, som fysisk og mentalt skal binde Herning By og det hastigt voksende kultur-, uddannelses- og innovative erhvervsområde i Birk sammen på tværs af motorvejen. Virkemidlerne er bl.a. etablering af birkeskove, en omvendt Elia og et bjerg over motorvejen.

Samarbejdet starter dog ikke med dette projekt.

- Men vi har besluttet, at forvaltningen i forbindelse med f.eks. Holing-projektet Futopia skal forsøge at finde et område, hvor nogle af de unge arkitekters spændende ideer fra vinderprojektet kan indarbejdes, så vi kan se dem i mindre skala. Jeg håber, det bliver starten på et rigtigt godt og spændende samarbejde, siger byplanudvalgets formand Knud Troelsen.

- Foto: Katrine Bartram Reinert.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling