UgensErhverv.dk
Helsingør Havn omdannes

Helsingør Havn omdannes

Finansiering på plads for Projekt Kulturhavn Kronborg.

22-02-2008

Omgivelserne omkring et af Danmarks fineste nationale mindesmærker, Kronborg, er nu sikkert på vej til at omdannes fra nedslidt værftsområdet til moderne kulturhavn.

Det er resultatet af en aftale mellem Helsingør Kommune, Slots- og Ejendomsstyrelsen og Realdania, der sikre økonomien omkring den omfattende havneomdannelse med navnet, Projekt Kulturhavn Kronborg.

Projektet, der blandt andet betyder nedbrydning af eksisterende moler og oprettelse af historiske bastioner skal fremhæve Kronborg som kulturel verdensarv og knytte slottet, havnen og Helsingør by bedre sammen.

Planen er udarbejdet af landskabsarkitekt Jeppe Aagaard Andersen, Helsingør.

Den samlede pris for Projekt Kulturhavn Kronborg er på 291 mio. kr. fordelt med 213 mio. kr. fra Realdania, 52 mio. kr. fra Helsingør Kommune og 26 mio. kr. fra Slots- og Ejendomsstyrelsen.

Byggestart ventes at blive sommeren 2008 med indvielse i 2012.

Udover de store anlægsarbejder opføres på området sideløbende Kulturværftet i de gamle værftsbygninger. Ligesom der arbejdes på at etablere et nyt Søfartsmuseum i dokken mellem værftsbygningerne og Kronborg.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling