UgensErhverv.dk
Mursten ved motorvejen

Mursten ved motorvejen

Iøjnefaldende domicil brander teglproducent med bæredygtighed

21-02-2008

En symfoni i tegl, et logo og en bæredygtig bygning. Det er nøgleordene for det nye domicil til Egernsund Tegl, som Arkitema sammen Bascon netop har vundet opgaven at udforme.

Domicilet er placeret som en stor rød mursten i landskabet direkte ud mod den sønderjyske motorvej. Det vil på afstand opleves som en klar henvisning til den røde danske mursten. En bygning, der meget konkret fremviser sit produkt, og derfor er oplagt som et salgsvindue for Egernsund Tegls mange produkter.

- Med det nye salgscenter vil vi fortælle omverden alt hvad en mursten kan. Centret skal revitalisere teglstenen i folks bevidsthed. Her kan du se teglets mange muligheder, røre ved teglet og dufte dets særlige duft – alle er mere end velkomne i vores nye hus, siger Erik Jul Nielsen direktør ved Egernsund Tegl.

Husets lette krumning ud mod motorvejen understreger teglets bløde udgangspunkt i leret. Krumningen er desuden en form, der understøtter den naturlige ventilation i huset og resulterer i et spændende interiør med et stort salgslokale, der springer i fire niveauer.

Bygningens omgivelser udformes som et stort grønt landskab med udendørs tegludstilling.Via indgangen bliver man ledt ind i en ´tegl-lomme´, hvor gulv, vægge og lofter udføres i muret tegl som en rumdelende og klimaregulerende kerne.

Lige inden for er placeret en stor åben pejs, hvorfra ildens knitren og varme vil skabe en særlig stemning i huset og medvirke til at fortælle historien om teglets tilblivelse. I tegl-lommen er teglet brugt som traditionelt muret tegl, mens facaderne fremviser teglets mere fremtidsrettede muligheder i form af ophængte industrifremstillede tegl-elementer.

Huset vil på denne måde have teglets kreative potentiale integreret som et både æstetisk og funktionelt element.

De øvrige prækvalificerede deltagere i konkurrencen var Vilhelm Lauritzen Arkitekter og Kjaer & Richter.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling