UgensErhverv.dk

Ændring af byggesagsbehandling skiller vandene

Konstruktørforeningen bifalder ikke en ændring af byggesagsbehandlingen. Tre andre byggeorganisationer er uenige

20-02-2008

Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Byggeri opfordrer Konstruktørforeningen til at lade være med at stille sig i vejen for en nødvendig modernisering af byggesagsbehandlingen.

Irettesættelsen kommer efter at Konstruktørforeningen i pressen retter en skarp kritik mod Økonomi- og Erhvervsministerens forslag om modernisering af byggeloven, der indebærer at arkitekter og ingeniører skal udføre den tekniske byggesagsbehandling som en integreret del af projekteringen.

Frygter flere fejl
Kommunerne skal således ikke udføre den tekniske sagsbehandling for mindre og ukomplicerede bygninger, men alene koncentrere byggesagsbehandlingen om de bebyggelsesregulerende forhold som f.eks. bygningens størrelse og afstand til skel.

Konstruktørforeningen frygter at det vil føre til mange flere fejl i nybyggede huse, at kommunerne ikke længere skal foretage den tekniske byggesagsbehandling.

Den bekymring deler de tre andre byggeorganisationer ikke bl.a. fordi lovforslaget ikke ændrer ved, at det altid er den enkelte bygherre, der er ansvarlig for at et byggeri er lovligt. Dette bliver oven i købet præciseret i lovforslaget.

Overdriver
Danske Arkitektvirksomheder, Foreningen af Rådgivende Ingeniører og Dansk Byggeri mener i modsætning til Konstruktørforeningen, at forslaget om modernisering og forenkling af byggesagsbehandlingen er helt nødvendigt, og de tre foreninger peger på, at forslaget også skal ses på baggrund af kommunernes urimeligt lange sagsbehandlingstider for byggesager og forskelle i gebyrer for byggesagsbehandlingen på op til tusind procent.

Endvidere mener de tre byggeorganisationer, at Konstruktørforeningen overdriver betydningen af kommunernes kontrol af projekterne, bl.a. fordi nogle kommuner, ifølge en undersøgelse fra Erhvervs- og Byggestyrelsen, bruger mindre end to timer effektivt på den tekniske byggesagsbehandling.

-los

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling