UgensErhverv.dk
Hyggeligt hospital- Foto: www.mthojgaard.dk

Hyggeligt hospital

Nye privathospitaler med varme materialer og hjemlig stemning

20-02-2008

Et spritnyt privathospital med kompromisløs funktionalitet og finish. Mulighed for at installere det nyeste højteknologiske udstyr. Og sidst, men ikke mindst: Et hospital der ikke ligner et hospital inden for en stram økonomisk ramme.

Sådan lød udfordringen til MT Højgaard inden opførelsen af det nye Esbjerg Privathospital, som speciallæge Nis Alstrup står bag.

- Det blev lidt af en udfordring at imødekomme den omfattende ønskeliste til materialer, finish og funktion inden for det aftalte budget, der svarer til prisen for almindeligt kontorbyggeri, fortæller projektleder Ole Bjørn Nielsen fra MT Højgaard.

- Og selvom moderne kontorer også har store krav til installationer, funktionalitet og finish, så skal der alligevel noget ekstra til, når man bygger hospitaler. På ønskelisten var bl.a. utraditionelle materialer som sort granit til gulvene; indirekte belysning til gangene; og at de ´drabelige´ paneler med iltudstyr osv., man normalt ser på sengestuerne, kunne skjules, forklarer Ole Bjørn Nielsen.

Gulvene er belagt med sort NeoAfrica-granit i receptionen og i patienternes tekøkken og badeværelser. Som en finesse er granitten skåret i forskellige størrelser og former, der passer til de enkelte rums dimensioner og funktioner. I patientbadeværelserne er granitten sandblæst, så den er skridsikker, og lagt diagonalt.

Gangarealerne er belagt med Junkers massive egetræ og har lys placeret ved gulvpanelerne som et supplement til loftbelysningen for at skabe en behagelig stemning. Det indirekte lys i gulvet fungerer i øvrigt også som en behagelig natbelysning.

I disse år tegnes der flere og flere private sundhedsforsikringer, og Nis Alstrup er i fuld gang med at bygge flere private hospitaler over hele landet. Og ligesom i Esbjerg bliver det hospitaler, der ikke ligner hospitaler, men noget mere hjemligt med et tekøkken, hvor patienterne selv kan tage sig en øl eller et glas vin, når de synes, de trænger.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling