UgensErhverv.dk
Murværk på nettet

Murværk på nettet

Opdateret lærebog i muret byggeri frit tilgængelig på Teglværksforeningens hjemmeside.

11-02-2008

Fremtidens ingeniører og arkitekter får nu lettere ved at bruge mursten og tegl i byggeriet. En ny opdateret lærebog om murværksnormen DS 414: 2005 er netop lanceret på mur-tag.dk, der er den danske teglværksforenings officielle hjemmeside med tekniske informationer om det murede byggeri.

- Efterspørgslen efter en-familiehuse med mursten og tegl er stigende, siger Tommy Bisgaard, direktør i Kalk- og Teglværksforeningen.

- Derfor lægger vi stor vægt på at uddanne fremtidens fagfolk, så de er bedst klædt på til at dække morgendagens markedsbehov og udnytte murværkets mange muligheder. Seneste initiativ er den nye opdaterede version af lærebogen om murværksnormen DS 414:2005, som vi stiller gratis til rådighed på vores hjemmeside.

Lærebogen kommer omkring alle aspekter af det murede byggeri – fra den grundlæggende viden om materialer og de enkle konstruktioner til den mere avancerede brug af de elementer, der gør det murede byggeri anderledes og spændende som unikke og anderledes konstruktioner og brugen af blandt andet ripper, søjler og buer.

Den nye lærebog kan anvendes af både studerende og rådgivere hos arkitekter, ingeniørvirksomheder og større entreprenørfirmaer, der selv projekterer.

Den nye lærebog er en opdateret version af original-udgaven fra 2004, så den er tilpasset nye standarder og murværksnormen DS 414: 2005 (inkl. tillæg).

Lærebogen udgives i pdf-format og kan læses eller downloades gratis på hjemmesiden mur-tag.dk

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling