UgensErhverv.dk

Raser over dumping af priser ved licitation

Den kommunale entreprenørvirksomhed Infra Service har skabt unfair konkurrence i Odense og Vejle Kommuner, vurderer Dansk Byggeri

07-02-2008

Dansk Byggeri finder det skandaløst, at den kommunale entreprenørvirksomhed Infra Service har udsat en række private entreprenører for unfair konkurrence ved tilsyneladende at dumpe priserne ved licitationer.

Odense og Vejle Kommuner stiftede for tre år siden det fælles entreprenørselskab Infra Service I/S, der siden har oparbejdet så stort et underskud, at selskabet må opløses. De to ejerkommuner er nu nødt til at pumpe 35 mio. kr. i selskabet for at genskabe egenkapitalen.

På den baggrund har kommunalbestyrelserne besluttet at føre opgaver og medarbejdere tilbage til de to kommuner. I november blev der ansat en ny direktør, som nu skal til at rydde op. Han siger til Fyens Stiftstidende, at Infra Service nok har budt for lavt på en række opgaver.

Mistanke om dumpede priserne
Dansk Byggeri har i flere år kørt en sag vedrørende Infra Service ved Klagenævnet for Udbud og en række andre klageinstanser, da organisationen mener, at den fair og reelle konkurrence har været sat ud af spil.

- Det er ganske enkelt en skandale, og vi har længe undret os over, at Infra Service har været i stand til at afgive så billige tilbud ved licitationer. Vi har haft en formodning om, at selskabet dumpede priserne og kørte videre på politikernes nåde. Det store underskud i selskabet tyder på, at der er noget om snakken, siger Lars Høier, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri og fortsætter:

- Det positive ved historien er, at et underskudsgivende kommunalt selskab som Infra Service ikke får lov til at køre videre i al uendelighed. Lad os håbe – for skatteborgernes skyld - at andre kommunerne ikke føler sig fristet til lignende konkurrenceforvridende eksperimenter.

I skatteborgernes interesse
Dansk Byggeri er ærgerlig over, at det nu ser ud til, at selskabet drejer nøglen om, inden sagen når en retlig afgørelse, og at det er skatteborgerne, der kommer til at betale regningen.

- Kommunale entreprenørvirksomheder er i højere grad styret af politiske hensyn og i mindre grad af et ønske om at reducere omkostningerne. Det er derfor altid i skatteborgernes interesse, at kommunen sender opgaverne i udbud og sikrer en fair og reel konkurrence. Kun dermed kan man sikre, at man får den bedste og billigste opgaveløsning, slutter Lars Høier.

-los

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

Hedensted godkender andelsejede fjernvarmeløsninger baseret på termonet

To landsbyer i Hedensted har fået godkendt fjernvarmeløsninger baseret på termonet efter bestemmelserne i varmeforsyningsloven. Det betyder, at de to landsbyer nu kan igangsætte processen med at søge billig finansiering til anlæggene