Den kommunale entreprenørvirksomhed Infra Service har skabt unfair konkurrence i Odense og Vejle Kommuner, vurderer Dansk Byggeri
07-02-2008
Dansk Byggeri finder det skandaløst, at den kommunale entreprenørvirksomhed Infra Service har udsat en række private entreprenører for unfair konkurrence ved tilsyneladende at dumpe priserne ved licitationer.
Odense og Vejle Kommuner stiftede for tre år siden det fælles entreprenørselskab Infra Service I/S, der siden har oparbejdet så stort et underskud, at selskabet må opløses. De to ejerkommuner er nu nødt til at pumpe 35 mio. kr. i selskabet for at genskabe egenkapitalen.
På den baggrund har kommunalbestyrelserne besluttet at føre opgaver og medarbejdere tilbage til de to kommuner. I november blev der ansat en ny direktør, som nu skal til at rydde op. Han siger til Fyens Stiftstidende, at Infra Service nok har budt for lavt på en række opgaver.
Mistanke om dumpede priserne
Dansk Byggeri har i flere år kørt en sag vedrørende Infra Service ved Klagenævnet for Udbud og en række andre klageinstanser, da organisationen mener, at den fair og reelle konkurrence har været sat ud af spil.
- Det er ganske enkelt en skandale, og vi har længe undret os over, at Infra Service har været i stand til at afgive så billige tilbud ved licitationer. Vi har haft en formodning om, at selskabet dumpede priserne og kørte videre på politikernes nåde. Det store underskud i selskabet tyder på, at der er noget om snakken, siger Lars Høier, erhvervspolitisk konsulent i Dansk Byggeri og fortsætter:
- Det positive ved historien er, at et underskudsgivende kommunalt selskab som Infra Service ikke får lov til at køre videre i al uendelighed. Lad os håbe – for skatteborgernes skyld - at andre kommunerne ikke føler sig fristet til lignende konkurrenceforvridende eksperimenter.
I skatteborgernes interesse
Dansk Byggeri er ærgerlig over, at det nu ser ud til, at selskabet drejer nøglen om, inden sagen når en retlig afgørelse, og at det er skatteborgerne, der kommer til at betale regningen.
- Kommunale entreprenørvirksomheder er i højere grad styret af politiske hensyn og i mindre grad af et ønske om at reducere omkostningerne. Det er derfor altid i skatteborgernes interesse, at kommunen sender opgaverne i udbud og sikrer en fair og reel konkurrence. Kun dermed kan man sikre, at man får den bedste og billigste opgaveløsning, slutter Lars Høier.
-los
Læs september 2023 udgaven her
Læs det nyeste om vinduer. Udgives i samarbejde med VinduesIndustrien
Arbejdsbelysning til professionelle håndværkere
Nedbrydning og Miljøsanering
Tysk kvalitets tagtegl
Energieffektive luftbehandlings-løsninger. Ideelt og kontrolleret klima
Individuelle trætrapper siden 1972. Smukt og funktionelt dansk design.
Alt i gulve til boliger, kontorer, skoler og offentlige bygninger
Læs november 2023 udgaven her
Tagdækkernes faldsikringssystem
Regeringen undervurderer ifølge vismændene det økonomiske råderum med 25 milliarder kroner
Frem mod 2026 bliver Forbundshuset opført på Sluseholmen, hvor fire prominente fagforeninger flytter ind. Men i byggefasen er en underentreprenør blevet bortvist for at have litauiske medarbejdere gående til 56 kroner i timen
Regeringen har tirsdag præsenteret en række omfattende ændringer af uddannelsessystemet, og reaktionerne i byggebranchen dækker over alt fra jubel til bekymring
Byggeriet af et nyt domicil til GF Forsikring i Odense er nu for alvor gået i gang. AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme, og totalentreprenøren Raundahl & Moesby har taget første spadestik til byggeriet