UgensErhverv.dk
Idrætshaller er nedslidte

Idrætshaller er nedslidte

Renoveringsbehov for milliarder i landets mange ældre idrætsfaciliteter vurderer Lokale- og Anlægsfonden.

06-02-2008

Tre ud af fire danske idrætshaller er fra før 1983, og mange af dem er så nedslidte, at de trænger til en grundig renovering. Samtidig har de også behov for at blive moderniseret, så de svarer til nutidens idrætsbrug.

Regningen vil løbe op i flere milliarder kr., men hvor stor den bliver, har ingen et præcist overblik over. Derfor vil Lokale- og Anlægsfonden nu lave en grundig analyse af sektoren.

- Regeringen har afsat 60 mia. kr. i en Kvalitetsfond, som skal medfinansiere offentlige investeringsprojekter som for eksempel folkeskoler og ældrepleje. Vi ved dog, at de danske idrætsfaciliteter i lige så høj grad trænger til renovering og modernisering, og for at få en kvalificeret debat om offentlige investeringer i de kommende år, er det relevant at vide hvor meget renoveringer og modernisering af de danske idrætsfaciliteter vil koste, siger Torben Frølich, direktør i Lokale- og Anlægsfonden.

Siden midten af 1960’erne er der opført ca. 1.500 haller i Danmark, og næsten tre ud af fire er fra før 1983. Langt hovedparten af de 264 danske svømmehaller er også over 25 år gamle, og mange af dem trænger til renovering.

Lokale- og Anlægsfonden har været fremme med vurderinger på, at renoveringer af idrætshaller og svømmehaller vil koste fire til seks milliarder kr., og Halinspektørforeningen og andre aktører på området har tilsluttet sig dette beløb.

Der er dog behov for mere præcise beregninger på, hvor meget det vil koste kommunerne at renovere idrætsfaciliteterne, og derfor vil Lokale- og Anlægsfonden i samarbejde med Halinspektørforeningen og Kommunernes Landsforening foretage en grundig analyse af sektoren.

Analysen skal dels fokusere på renoveringsbehovet i forbindelse med den eksisterende bygningsmasse og dels på behovet for ombygning og udvidelse.

I en stor undersøgelse fra sidste år fra Dansk Byggeri, hvor 10.000 danskere blev interviewet om offentlige bygninger, svarede 20 procent, at standarden af deres lokale idrætsfaciliteter er dårlig eller meget dårlig. Der var dog store udsving i svarene fra kommune til kommune.

Lokale- og Anlægsfonden bevilger 125.000 kr. til analysearbejdet.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling