UgensErhverv.dk
Slut med utætte nybyggerier

Slut med utætte nybyggerier

Erhvervs- og Byggestyrelsen kræver at tætheden i mindst fem procent af nye huse skal dokumenteres.

04-02-2008

Det skal være slut med utætte huse, der giver ejerne galopperende varmeregninger, risiko for skimmelsvamp og træk i stuerne. Erhvervs- og Byggestyrelsen kræver nu, at kommunerne skal kontrollere, at entreprenørerne bygger tætte boliger, skriver Ingeniøren fredag.

- Der har været en række indikationer på utætte byggerier, og der har været nok til, at vi vil gribe ind, siger Finn Lauritzen, der er direktør i Erhvervs- og Byggestyrelsen.

Erfaringer viser, at et typisk parcelhus taber 33 pct. af varmen gennem utætheder. Ved at eftertætte bygningen kan man spare op til 20 procent på varmeregningen.

Derfor skal kommunerne dokumentere tætheden i mindst fem procent af nye byggesager. Indgrebet kommer i forbindelse med det nye Bygningsreglement 08, som træder i kraft i dag.

Formanden for sektionen for bygningsentreprenører i Dansk Byggeri, Per Tagora, bakker op om indgrebet.

- Vi må konstatere, at der er behov for en opstramning af tætheden i byggeriet. Så længe vi har et image af, at der er meget byggesjusk, så har vi behov for at gøre noget ved det, forklarer han til Ingeniøren.

Per Tagora mener samtidigt, at man skal passe på, det ikke ender med dokumentation for dokumentationens skyld.

- Hvis indstillingen blandt de udførende er, at de nu skal lave nogle skemaer, der skal samle støv i et arkiv, så vil det ikke slå igennem. De skal forstå, hvordan det hjælper dem, så de ikke bare ser det som bureaukrati, siger han.

I Foreningen Klimaskærm, der er brancheforening for de virksomheder, der måler tætheden i byggeri og udfører termografi, glæder man sig over stramningen, som man håber, vil få både entreprenører og kommuner i gang.

- Jeg tror, at der fortsat er mange entreprenører og projekterende, der ikke fokuserer på tætheden. Man har en forståelse for det, men derfra og til at gøre bygningerne passende tætte, der er et stykke vej endnu, fortæller Walter Sebastian, der er sekretær i brancheforeningen.

Resultatet af to spørgeskemaundersøgelser udarbejdet af hhv. Ingeniøren og et privat firma blandt landets kommuner viser, at 54 procent ikke stiller krav om dokumentation, selvom det har været en mulighed for kommunerne siden april 2006.

- nn

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling