UgensErhverv.dk

Nye vejledninger for varmt arbejde

Brande i forbindelse med bygningsarbejde skal minimeres med forbedrede og mere omfattende vejledninger for varmt arbejde.

01-02-2008

Hvert år registreres 3.000 ildebrande. En del af brandene skyldes ren og skær uforsigtighed i forbindelse med tagdækning, svejsning og andre former for arbejde, der frembringer varme, flammer eller gnister.

Et sæt nye vejledninger fra Dansk Brand- og sikringsteknisk Institut (DBI) skal nu nedbringe antallet af brandene.

Det nye vejledningssæt bærer betegnelsen DBI vejledning 10 og består af tre separate publikationer: del 1, del 2 og del 3. Disse vejledninger afløser de tre tidligere Brandtekniske Vejledninger 10, 10 A og 10 B.

Første februar udsendes den generelle del 1, som omfatter planlægning og gennemførelse af brandsikringsforanstaltninger, samt del 2, som specielt handler om udendørs brandsikringsforanstaltninger.

Del 1 erstatter den tidligere Brandteknisk Vejledning 10, mens del 2 erstatter den tidligere vejledning 10 A (Tagdækning) og dele af 10 B (Metalbearbejdning).

I en overgangsperiode indtil 1. maj 2008 kan de omtalte dele af det tidligere vejledningssæt fortsat benyttes.

Med hensyn til indendørs brandsikringsforanstaltninger vil Brandteknisk Vejledning 10 B være gældende indtil DBI vejledning, del 3 udkommer og træder i kraft senere på året.

Både bygherre, rådgiver, det udførende firma og den udførende person har ansvar i forbindelse med varmt arbejde. Hvor regningerne for brandskader havner, afhænger bl.a. af de enkelte parters overholdelse af de gældende regler og vejledninger. Derfor er det vigtigt, at alle parter kender vejledningerne, understreger DBI.

- mir

Seneste nyt

Mest læste

Brochurer

Rockwool får ny direktør

Rockwool får ny direktør

Jens Birgersson fortsætter som administrerende direktør, indtil Jes Munk Hansen, der i dag er administrerende direktør i Terma, tiltræder i Rockwool senest den 1. september 2024

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

Konkurser i byggeriet (Uge 9/2024 - 2)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Kan koste dyrt for boligkøbere ikke at skrotte den gamle brændeovn

Ifølge reglerne skal alle boligkøbere oplyse, om der findes brændeovn eller pejseindsats, når de har købt ny bolig. Er brændeovnen fra før 2003, skal den skrottes

Dansk Boligbyg går konkurs

Dansk Boligbyg går konkurs

Ifølge flere medier er Dansk Boligbyg taget under konkursbehandling