UgensErhverv.dk
Vand i kanalbyen- Foto: Arealudviklingsselskabet/Lene Skytthe

Vand i kanalbyen

Den første vandfyldte kanal i Sluseholmen er en realitet

31-01-2008

Det er syv år siden den hollandske arkitekt og byplanlægger Sjoerd Soeters første gang præsenterede idéen om en kanalby i Københavns Sydhavn.

Ikke længe efter gik boligbyggeriet i gang og efter en årrække, hvor byggekranerne har stået tæt i området, er der nu skabt plads til at grave boligøerne fri og lukke vandet ud i de smalle kanalgader.

Den første kanal mellem boligøerne Birkholm og Bøgholm er allerede fyldt med vand og i løbet af 2008 vil vandet blive sluset ind øvrige kanalanlæg.

I alt rummer området i dag otte boligøer, der er adskilt af kanaler, men lokalplanen lægger op til endnu flere boligøer i fremtiden.

Sluseholmen udvikles på initiativ af Arealudviklingsselskabet og Københavns Kommune, som sammen ejer og driver byggemodningsselskabet Sluseholmen P/S.

- Jeg tror kanalerne er afgørende for Sluseholmens succes. Kanalerne giver jo endnu flere mennesker mulighed for at realisere drømmen om at bo på kanten af vandet. Nu, hvor vi rent faktisk har en kanal, ser jeg frem til at komme herud en sommeraften og opleve det liv, der vil udspille sig, når beboerne griller på altanerne, mens kajakker og robåde glider forbi mellem karréerne, udtaler Jens Kramer Mikkelsen, adm. direktør i Arealudviklingsselskabet.

De enkelte boligøer udvikles af Sjælsø Gruppen, Nordicom, JM Danmark og Nordkranen. Området forventes færdigudviklet i 2009.

Helhedsplanen er skabt af den hollandske arkitekt Sjoerd Soeters og bearbejdet af danske Arkitema, mens ialt 25 forskellige udenlandske og danske arkitekter har tegnet de mange forskellige facader.

- Foto: Arealudviklingsselskabet/Lene Skytthe

- nn

Brochurer

Stort byggearbejde på Christiansborg

Stort byggearbejde på Christiansborg

Men først skal arkæologer udføre en forundersøgelse af undergrunden i Rigsdagsgården

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Advarsel mod flaskehals til asbestautorisation

Ifølge Dansk Arbejdsgiverforening (DA) bør myndighederne forberede sig på stor efterspørgsel på autorisation til fjernelse af asbest

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

Konkurser i byggeriet (Uge 10/2024 - 1)

BygTek.dk bringer her et udpluk af de i Statstidende registrerede konkurser i byggebranchen de seneste uger

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil stramme reglerne for at have lærlinge

3F vil gøre det skal nemmere at fratage virksomheder retten til at have lærlinge